İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bir yandan geleneklerimize, kültürümüze bağlı kalacağız, bir yandan da dünyayı, dışımızdaki gelişmeleri hep okuyacağız, hep takip edeceğiz" dedi.

20.08.2012 20:19

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bir yandan geleneklerimize, kültürümüze bağlı kalacağız, bir yandan da dünyayı, dışımızdaki gelişmeleri hep okuyacağız, hep takip edeceğiz" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Korgan ilçesine bağlı Çayırkent beldesinde düzenlenen "Çayırkent Eğitim, Kültür, Sanat ve Sünnet Şöleni"ne katıldı.

İlçeye, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopterle gelen Şahin, festival alanındaki vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Festivale katılan vatandaşların bayramını da kutlayan Şahin, daha sonra yaptığı konuşmada, "Bugün bayram günü, bugün dostluk günü, bugün kardeşlik günü. Bugün böyle de yarın kavga günü mü- Hayır. Yarın da öbür gün de hep dostluk içinde olacağız. Yaşasın dostluk, yaşasın kardeşlik. Yaşasın birlik ve beraberlik. Yaşasın yiğitlik, mertlik" diye konuştu.

Etkinliği düzenleyen yetkililere de teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bir yandan geleneklerimize, kültürümüze bağlı kalacağız. Bir yandan da dünyayı, dışımızdaki gelişmeleri hep okuyacağız, hep takip edeceğiz. Ne içine kapalı Türkiye ne de kendini inkar eden, geçmişine yan bakan bir Türkiye. Mazisiyle iftihar eden, kültürüyle övünen, ahlakıyla gururlanan, inancıyla şahlanan bir Türkiye. Bunun yanı sıra dünyaya bakan ve dünyayı takip eden bir Türkiye. Hem yerliyiz hem uluslararasıyız. Biz hem kendimizi geliştiriyoruz hem de dünya ile yarışıyoruz. Her alanda, her konuda, Çayırkent'te Çayırkent ölçeğinde, Ordu'da Ordu ölçeğinde, Korgan'da Korgan ölçeğinde, İzmir'de İzmir ölçeğinde ve Hakkari'de Hakkari ölçeğinde. Bütün bu ölçekler üst üste geldiğinde ne oluyor- Bir Türkiye ölçeği oluyor. O ölçek Türkiye başarısı ve dünyadaki pek çok başarının önüne geçiyor. Onun için 'yaşasın Türkiye, yaşasın aziz milletimiz, kutlu olsun bayramımız' diyoruz."

Şahin, daha sonra Çayırket beldesindeki bir öğrenci yurdu ile halı sahanın açılışına katıldı.

İçişleri Bakanı Şahin, buradaki programlarının ardından beraberindeki heyetle Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez beldesine geçti.

Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü

Yayıncı: Tarkan Demir - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement