Fas İnsan Hakları Birliği, "İdam Cezasına Karşı Dünya Günü" etkinlikleri kapsamında idam cezasının kaldırılması ve idam cezalarının hapis cezasına çevrilmesi talebiyle protesto gösterisi düzenledi.
Başkent Rabat'ta bir araya gelen göstericiler, idam cezasını temsilen ellerinde idam ipi taşıyarak, "İdam cezasına hayır" yazılı pankartlar açtı.
İnsan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları daha önce Fas Kralı 6. Muhammed'den idam cezasının kaldırılması ve idam cezalarının hapis cezasına dönüştürülmesi talebinde bulunmuştu.
Fas'ta yargı makamlarından karar çıkmasına rağmen 1993'ten bu yana idam cezaları uygulanmıyor. - Fas
Son Dakika › Güncel › İdam Cezasına Karşı Dünya Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?