İGC, Uğur Dündar'a Yönelik Karalama Kampanyasını Kınadı - Son Dakika
Güncel

İGC, Uğur Dündar'a Yönelik Karalama Kampanyasını Kınadı

İGC, Uğur Dündar\'a Yönelik Karalama Kampanyasını Kınadı

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, Uğur Dündar Hakkında Başlatılan İftira ve Karalama Kampanyalarını Sert Şekilde Kınadı.

25.02.2011 17:02

HATAY'ın İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Şehmus Aslan, Soğukoluk yaylasında 40 yıl önce genç kızların kaçırılıp, hapsedildiği ve zorla fuhuş yaptırıldığı gerçeğini ortaya çıkaran Gazeteci Uğur Dündar hakkında başlatılan iftira ve karalama kampanyalarını sert şekilde kınadı.

PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan'ın "Soğukoluk'u deşifre ediyormuş gibi programlar yapıp oradan kurtarılan bazı kızları Arap ülkelerine pazarladı" şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu, Uğur Dündar'ın ortaya koyduğu gazetecilik başarısıyla o yıllarda seks kölesi yapılan genç kızların kurtarılıp, ailelerine kavuşturulduğunu hatırlatan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, yönetim kurulu olarak Uğur Dündar'a yönelik karalama ve iftira kampanyaları karşısında sessiz kalmayacaklarını, her platformda en sert şekilde tepkilerini ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Uğur Dündar'ın Türkiye'nin en saygın gazetecileri arasında yer aldığını ve bu mesleğe girmeye karar veren gençlerin 'Uğur Dündar olmak istiyorum' diye örnek aldığı bir isim olduğunu vurgulayan Şehmus Aslan, "Uğur Dündar'a karşı yapılan karalama kampanyalarının Soğukoluk'la ilişkilendirilmesini İskenderunlu gazeteciler olarak üzüntüyle izliyoruz. Çünkü bir dönem fuhuş pazarına dönüştürülen Soğukoluk, Uğur Dündar'ın yaptığı haberlerin sayesinde temizlenmiştir. O haberler sonrasında Soğukoluk'un adı Güzelyayla olmuş ve bugün bir turizm cennetine dönüşmüştür" dedi. İlkeli, dürüst, görevini gerçek anlamda yapan gazetecilere yönelik karalama kampanyalarına, tutuklamalara ve çirkin saldırılara karşı Anadolu basını olarak sessiz kalmayacaklarını kaydeden Aslan, şunları söyledi:

"Sevgili Uğur Dündar, sizi İskenderun'dan sesleniyorum; Anadolu basını dimdik ayakta, Kuvayi Milliyeci basın dimdik ayaktadır. Göreceksiniz ki; bu karalama kampanyalarını tezgahlayanlar, bu saldırıları yapanlar, bir gün bunun hesabını hukukun karşısında ve milletin önünde vereceklerdir. Unutulmasın ki; Soğukoluk'ta zorla fuhuş yaptırılan o küçük kızlar, Uğur Dündar sayesinde kurtarıldılar, ailelerine kavuştular. O günleri yaşayanlar bilir. Allah bir daha o günleri göstermesin. İskenderunlular, o pislik yuvalarının dağılmasıyla huzura kavuştu. Bu cennet yöreyi bilen insanlar, bugün Güzelyayla adını alan Soğukoluk'u ve Uğur Dündar'ı çirkin iftiralarla gündeme getirenleri asla affetmeyecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İGC, Uğur Dündar'a Yönelik Karalama Kampanyasını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement