İHH'dan Reyhanlı'daki Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Son Dakika Logo

İHH'dan Reyhanlı'daki Suriyelilere Yardım

18.01.2014 14:34  Güncelleme: 17:05

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Şubesi, Reyhanlı'daki Suriyelilere bir TIR gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet gönderdi.

Hacı Yusuf Öztürk Camisi'nde toplanan İHH gönüllüleri, toplanan eşyaları birlikte tıra yükledi. Yükleme işleminin ardından tır, dualarla yola çıktı.

İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların savaş değil adeta katliam olduğunu söyledi. İHH'nın Bosna Hersek savaşıyla ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, dünya coğrafyasındaki mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yıldırım, İHH Antalya Şubesi olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Suriyeliler'e gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet yardımı gönderdiklerini, ileriki günlerde iki TIR, daha göndermeyi planladıklarını belirtti.

İHH tırlarıyla ilgili iddialardan son derece rahatsız olduklarını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

Bizim Müslümanlara yardım etmekten başka amacımız yok, sadece insani yardım götüren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bunun da karşılığı ne olursa olsun yardımlara devam edeceğiz. TIR'larımız, İHH bürolarımız, evlerimiz basılsa da bilgisayarlarımıza el koysalar da biz Suriye'nin, Gazze'nin, Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan savcılara çağrıda bulunuyorum. İstediğiniz zaman tırlarımızı, evlerimizi arayabilirsiniz ama bulacak olduğunuz tek şey, merhamettir. Suriye'nin derdiyle dertlenen kumbaralar, yardım makbuzları bulacaksınız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHH'dan Reyhanlı'daki Suriyelilere Yardım - Son Dakika


Advertisement