İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH), ramazan ayının ilk 15 gününde Suriye'nin iç bölgelerinde yardıma muhtaç olan yaklaşık 4,5 milyon kişiye yardım ulaştırdı.
İç savaşın devam ettiği Suriye'de yaklaşık 8 milyon insan mülteci konumunda. Suriyelilerden yaklaşık 3 milyonu, Irak, Türkiye Lübnan ve Ürdün gibi komşu ülkelere sığınırken 5 milyonu aşkın Suriyeli de ülke içerisinde mülteci konumunda. Çatışmaların devam ettiği bölgelere uluslararası yardımlarda zor şartlar altında ulaştırılıyor.
Suriye'de yardım faaliyetleri yürüten İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, bölgeye Ramazan ayında da yardımlarını sürdürdü. Vakıftan yapılan açıklamada İHH'nın, Ramazan ayının ilk 15 gününde Suriye'nin iç kesimlerinde bulunan 4,5 milyon Suriyeli'ye yardım ulaştırıldığı bildirildi. Yardımların büyük bir çoğunluğu Türkiye'den gönderildi.
-"15 ÜLKEDEN 27 STK DESTEK VERDİ"-
İHH Suriye Çalışmalara Medya ve İletişim Sorumlusu Burak Karacaoğlu, 15 ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşunun desteğiyle "Sana ihtiyacım Var" kampanyasının ramazan çalışmaları kapsamında 250 yardım tırının bir haftada Suriye'ye ulaştırıldığını belirtti.
Savaşın birçok bölgede yaşamı güç kıldığını belirten Karacaoğlu, "İftar ve sahur sofralarını kurmak vakfımızın önemli görevlerinden biridir. Ramazan ayı girmeden içerisinde pirinç, makarna, mercimek, bulgur, sıvı yağ, salça, hurma, bebek bakım ürünleri, bisküvi, süt ve içme suyu gibi temel ihtiyaçların yer aldığı 250 tırlık yardım Suriye halkına ulaştırıldı. Hedefimiz bu sayıyı ramazan sonuna kadar bine ulaştırmak" dedi.
Son Dakika › Güncel › İHH'dan Suriye'ye 250 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.