Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya'ya Gidiyor

Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya\'ya Gidiyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, resmi temaslarda bulunmak İtalya ve Vatikan'a gideceği belirtildi.

01.03.2015 20:03

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, resmi temaslarda bulunmak İtalya ve Vatikan'a gideceği belirtildi.

IKBY Başbakanlık Sözcüsü Sami Ergoşi'nin, hükümetin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasına göre Barzani, bu gece özel uçakla Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan, İtalya'nın başkenti Roma'ya, oradan da Vatikan'a geçerek Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüşme gerçekleştirecek.

Ergoşi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan bu ziyaretinde ruhani lider Papa Franciscus, Vatikan Dışişleri Bakanı, İtalya Başbakanı ve Dışişleri Bakanı ile bir araya gelecek. Başbakan, Vatikan ve İtalya yöneticileriyle, bölgenin durumu, terörle mücadele, sığınmacıların insani dramı, Kürdistan bölgesinin İtalya ve Vatikan ile olan ilişkilerini değerlendirecek. Görüşmelerde ayrıca iki ülke arasındaki işbirliği ve birkaç konuda daha görüş alışverişinde bulunulacak."

Barzani'ye ziyaretinde yardımcısı Kubat Talabani, Din İşleri Bakanı Kemal Müslüm, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi eşlik edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement