İkinci Kez Böbrek Nakli Olan Anne: Çağan Efe'ye Canım Feda - Son Dakika
Güncel

İkinci Kez Böbrek Nakli Olan Anne: Çağan Efe'ye Canım Feda

İkinci Kez Böbrek Nakli Olan Anne: Çağan Efe\'ye Canım Feda

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 4 yıl önce böbrek nakli olduktan sonra riskleri göğüsleyip evlat sahibi olan ve gebeliğinde yine böbreğini kaybeden Sibel Sevinç'e, ikinci kez böbrek nakli yapıldı.

10.10.2013 17:25

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 4 yıl önce böbrek nakli olduktan sonra riskleri göğüsleyip evlat sahibi olan ve gebeliğinde yine böbreğini kaybeden Sibel Sevinç'e, ikinci kez böbrek nakli yapıldı.

Anne Sibel Sevinç, her şeye karşın çocuğunu kucağına almanın mutluluk verici olduğunu belirterek, "Çağan Efe'ye canım feda" dedi.

Yalova'da oturan 39 yaşındaki Sibel Sevinç, ilk böbrek naklini 4 yıl önce, 9 Ekim 2009'da yine Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde oldu. Naklin ardından sağlığına kavuşan Sibel Sevinç, eşi Murat Sevinç ile tüm riskleri göze alıp evlat sahibi olmaya karar verdi.

BEBEĞE CAN FEDA

Sevinç çifti, geçen 30 Ocak'ta Çağan Efe adını verdikleri bir bebek sahibi oldu. Ancak Sibel Sevinç, 5 ay önce yapılan testler sonucu, hamilelik ve ardından doğum sürecinde nakledilen böbreğini de kaybettiğini öğrendi. Her şeye rağmen mutlu olduğunu söyleyen anne Sibel Sevinç, "Çağan Efe'ye can feda" diyerek, evlat sahibi olmanın her şeyin üstünde mutluluk verdiğini söyledi.

İKİ NAKİL DE AYNİ TARİHE DENK GELDİ

İlk naklinin 9 Ekim 2009'da kadavradan yapıldığını anlatan Sibel Sevinç, büyük sürpriz olan ikinci naklin 4 yıl aradan sonra yine 9 Ekim'de ve yine kadavradan yapıldığına dikkat çekti. Sevinç, böbrek nakillerini yapan Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibine, ayrıca bu zor süreçte bebeğini kucağına veren Prof. Dr. Münire Erman Akar'a teşekkür etti. Sibel Sevinç, "Evlat sahibi olmak tüm mutlulukların üzerinde bir duygu. İkinci kez böbrek nakli oldum. Eğer imkan olsa yeniden ikinci kez evlat sahibi olmayı isterim" diye konuştu.

MUCİZEYİ YAŞADIK

Yalova Belediyesi İtfaiyesi'nde grup şefi olarak çalışan Murat Sevinç de doğumdan sonra eşinin böbreğinin iflas ettiğini öğrendiğinde üzüldüklerini, ancak tesellilerinin büyük olduğunu söyledi. Murat Sevinç, duygularını "Biz kadere inanıyoruz. Allah, bize her şeye rağmen güzel bir evlat verdi. Mucizeyi yaşadık. İkinci kez böbrek çıkması yeni bir mucizeyi bize yaşattı. Eşimin sağlığına kavuşmasıyla her şey daha güzel olacak" sözleriyle dile getirdi.

Sibel Sevinç'e dün ikinci kez böbrek nakli yapan Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise "Hastamızın sağlık durumu çok iyi. 2 saat süren nakil ameliyatı sonunda her şey yolunda görülüyor. Hastamız en kısa sürede taburcu olacak" dedi.

AĞAÇTAN DÜŞEN ÖĞRETMENİN BÖBREĞİ NAKLEDİLDİ

Sibel Sevinç'e, 5 Ekim'de zeytin toplamak üzere çıktığı ağaçtan düşerek yaşamını kaybeden Manavgatlı öğretmen Mahmut Öz'ün böbreği nakledildi. 58 yaşındaki Öz'ün organlarını ailesi bağışlamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Kez Böbrek Nakli Olan Anne: Çağan Efe'ye Canım Feda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement