İlçenin İlk Kaymakamı Davul- Zurnayla Karşılandı - Son Dakika
Güncel

İlçenin İlk Kaymakamı Davul- Zurnayla Karşılandı

İlçenin İlk Kaymakamı Davul- Zurnayla Karşılandı

Muğla'nın 13'üncü ilçesi Seydikemer'in kurucu Kaymakamı Muammer Köken, davul zurna eşliğinde karşılanarak görevine başladı.

02.09.2013 14:44

Muğla'nın 13'üncü ilçesi Seydikemer'in kurucu Kaymakamı Muammer Köken, davul zurna eşliğinde karşılanarak görevine başladı.

Büyükşehir Yasası'yla 28 köyü bulunan Kemer Beldesi'ne Kadıköy, Eşen, Karadere, Kumluova, Seki beldeleri ile 24 köyü bağlanarak oluşturulan Muğla'nın 13'üncü ilçesi Seydikemer, resmen kuruldu. 60 bin nüfuslu Seydikemer'e atanan kurucu Kaymakam Muammer Köken, ilçeye gelerek göreve başladı. Kaymakam Köken, sabah erken saatlerde Kemer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar tarafından davul- zurnayla karşılandı. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı törende konuşan Seydikemer Belediye Başkanı MHP'li Cafer Arıkan, halkı selamladı. Başkan Arıkan'ın konuştuğu sırada Kaymakam Köken meydana gelince kısa süreli kriz yaşandı. Kürsüye giderek Başkan Arıkan'ın konuşmasını bölen Kaymakam Köken, katılımcılarla tokalaşıp, vatandaşları selamladı.

Konuşmasına daha sonra devam eden Başkan Arıkan, kurucu kaymakamdan büyük hizmetler beklediklerini belirterek, ilçeye hayırlı olmasını diledi.

İKTİDAR VE MUHALAFETİN BAŞARISI

Seydikemer'in ilçe olmasından kimsenin siyasi çıkar sağlamaya çalışmaması gerektiğini anlatan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise "Burada bir başarı var. Ancak bu asla bir kişinin başarısı değildir. İktidar ve muhalefet vekillerinin hep birlikte katkıları var" dedi.

33 YIL BEKLEDİ

Kemer'in 33 yıldır ilçe olmayı beklediğini kaydeden Kaymakam Muammer Köken de yeni kurulmanın sıkıntılarını el birliğiyle aşacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından belediye binasının en üst katında hazırlanan Kaymakamlık makamına geçen Köken, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen görev evrakını imzalayarak görevine resmen başladı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlçenin İlk Kaymakamı Davul- Zurnayla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement