İlhan Cihaner, Memleketi Kars'ta - Son Dakika
Güncel

İlhan Cihaner, Memleketi Kars'ta

İlhan Cihaner, Memleketi Kars\'ta

CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, memleketi Kars'a geldi.

10.03.2013 19:15

CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, memleketi Kars'a geldi.

İlhan Cihaner'i hava limanında CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras ve çok sayıda partili karşıladı. Hava limanından konvoy halinde kent merkezine giden İlhan Cihaner kısa bir şehir turundan sonra Ortakapı Mahallesi'ndeki CHP il binasına gitti. Cihaner burada partililere yönelik yaptığı konuşmasında doğup büyüdüğü Kars'ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

İlhan Cihaner, Kars'ın bakımsız kaldığını vi ileriye gitmediğinden yakınarak, "Hava limanında buraya gelirken doğup büyüdüğüm, okuduğum yeleri gördüm. Bu nedenle uzunca bir aradan sonra tekrar Kars'ta olmanın heyecanını yaşıyorum. Birkaç gün burada birlikte olacağız. Şunu üzülerek belirtmek istiyorum ki, çocukluğumuzun Kars ile şimdi Kars arasında pek bir değişiklik yok" dedi.

Parti binasında gazetecilerin soruların yanıtlayan Milletvekili İlhan Cihaner, İmralı ile çözüm sürecine ilişkin soru üzerine, "Sürecin oldukça şeffaf yürütülmesini, Meclis çatısı altında yürütülmesini istediğimizi birçok kez belirttik. Kalıcı ve etkin bir barış ortamının sağlanabilmesi için, tüm aktörlerin dahil olabileceği bir sürecin yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kuşkusuz bu sorunun artık Türkiye'nin gündeminden çıkması gerekiyor" dedi.

Ak Partinin bu soruna katkı yapacak birçok aktörü dışladığı görüşünü savunan İlhan Cihaner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazarlık mantığıyla bir süreç yürütmeye çalışıyor. Bu sorun meclis çatısı altında tartışılmalıdır ve yurttaşların da bilgilendirilmesi gerekir. Yurttaşlar oylarıyla bu sorunları ve benzer sorunları çözsün diye bir takım temsilcilerini oraya göndermiştir. Siz onun yerine siyasi temsili olmayan kişilerle, üstelik kapalı kapılar ardından bir takım pazarlık mantığı içerisinde yürütürseniz sürece dahil olması gereken bazı unsurlar da buna karşı çıkacaklardır. Bizim de ihtirazımız aha çok bu yönteme ilişkindir. Yoksa herhalde bir kişi insanlıktan çıkmadıysa akan kanın devamından yana olmaz." - Kars/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlhan Cihaner, Memleketi Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement