İlk Yarının Ardından - Son Dakika
Güncel

İlk Yarının Ardından

İlk Yarının Ardından

1-0'lık Bozüyükspor galibiyeti ile 2012-2013 sezonu ilk yarısını tamamlayan Fethiyespor topladığı 27 puanla 3.sırada yer aldı.

24.12.2012 14:32

İlk yarıda oynadığı 16 maçın 8'inin kazanan Fethiyespor 3 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Fethiyespor ilk yarıda oynanan 5 karşılaşmadan ise puansız olarak mağlubiyetle ayrıldı. Fethiyespor ilk yarıda alınabilecek maksimum 48 puanın yaklaşık % 58'ini alarak 28 puan toplamış oldu.

İçerde 13 puan… İlk yarıda kendi evinde oynadığı 8 maçın 4'ünü kazanan Fethiyespor 1 maçtan beraberlikle, 3 maçtan da mağlubiyetle ayrılırken toplamda 13 puan topladı. Bu 8 maçta 16 kez rakip fileleri havalandıran Fethiyesporlu oyuncular rakiplerin 10 gol atmasına ise engel olamadılar.

Deplasmanda 14 puan… Deplasmanda başarılı bir ilk yarı ortaya koyan Fethiyespor oynadığı 8 maçın 4'ünü kazandı. 2 maçtan beraberlikle 2 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Fethiyespor deplasmanda 14 puan topladı. Deplasmanda 11 gol atan Fethiyespor kalesinde ise 6 gol gördü ve +5'lik averaja sahip oldu.

16 maçın 15'inde gol attı… Fethiyespor ilk yarı oynadığı 16 karşılaşmanın 8'inde kalesinde gol görmezken, 16 karşılaşmanın 15'inde gol attı ve sadece1 karşılaşma golsüz olarak 0-0'lık skorla sona erdi. Fethiyespor en farklı galibiyetini 5-0'la Turgutluspor karşısında aldı.

Ligin en çok gol atan takımı… İlk yarı boyunca attığı 27 golle 2.Lig'deki 34 takım arasında en fazla gol atan takım olarak devreyi kapatan Fethiyespor'da 8 golle Ekrem Sarıçam en çok gol atan oyuncu oldu. Onur Okan 6 gol, Hasan Ahmet Sari 4 gol, Volkan Kabaday 3 gol, Emre Yıldırım 2 gol atarken, İlkay Demir, Uğur Aktaş ve Yaşar Kabakçı ise birer gol attılar.

5x5'lik rekor… Teknik Direktör Mustafa Ceviz ve ekibinin göreve gelmesiyle başlayan galibiyet serisi Bozüyükspor maçı ile rekora ulaştı. Profesyonel lig tarihinde ilk kez 5 maçı üst üste kazanan Fethiyespor bu başarılı grafiği ile puan cetvelinde de 3.sıraya kadar yükseldi.

557 dakikadır gol yemiyor… 11 Kasım 2012 tarihinde oynanan Fethiyespor- Polatlı Bugsaşspor maçının 73.dakikasında yediği golden bu yana kalesini gole kapatan Fethiyespor'un başarılı kalecisi Ozan Öztürk 557 dakikadır gol yemeyerek Fethiyespor tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi konumuna yükseldi. Sezonun ilk 4 maçında yedek kalan Ozan Öztürk 5.haftadan itibaren forma giydiği 12 lig maçında 8 gol yerken 3 penaltı atışını da kurtararak ilk yarıda başarılı bir performans ortaya koydu.

Kırmızı/Sarı Kartlar… Fethiyesporlu oyuncular ilk yarı boyunca 51 sarı ve kırmızı kart gördü. Sabri Gümüşsoy takımın kırmızı kart gören tek oyuncusu olurken, Halil Karataş ise gördüğü 7 sarı kartla en fazla kart gören oyuncu oldu. Bozüyükspor maçında gördüğü sarı kartla kart sayısını 4'e yükselten Uğur Aktaş ikinci yarının ilk maçı olan Bandırmaspor maçında cezası dolayısıyla forma giyemeyecek. Ekrem Sarıçam, Halil Karataş, Onur Okan, Murat Türkkan ve Yaşar Kabakçı ise 3'er sarı kart ile ceza sınırında bulunan 5 oyuncu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlk Yarının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement