İlker Başbuğ'un Avukatı Tahliye Talepli Dilekçeyi Mahkemeye Sundu - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'un Avukatı Tahliye Talepli Dilekçeyi Mahkemeye Sundu

İlker Başbuğ\'un Avukatı Tahliye Talepli Dilekçeyi Mahkemeye Sundu

Bizce derhal tahliye edilmesi gerekir Sezer, Başbuğ'un kararı önemli bir karar olarak olarak değerlendirdiğini söyledi.

06.03.2014 17:51

Bizce derhal tahliye edilmesi gerekir

Sezer, Başbuğ'un kararı önemli bir karar olarak olarak değerlendirdiğini söyledi.

Haber-Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbulDHA

Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Anayasa Mahkemesi'nin kararına dayanak 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talepli dilekçe sundu.

Mahkemenin önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Avukat Sezer, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurumuza ilişkin olarak biraz önce elimize ulaşan kararı sadece müvekkilimiz açısından değil benzer şekilde hakkı ihlal edilen ve bu şekilde gerekçesiz kararlarla cezaevinde tutulan pek çok masum içinde uygulanması gereken, hak ihlalinin yapıldığını gösteren, önemli bir karar dedi. Kararın emsal bir karar olmasını dilediğini söyleyen İlkay Sezer, Ben biraz sonra müvekkilimin tahliyesi yönünde bir dilekçe mahkemeye sunacağım. Ama aslında kanaatimizce böyle bir dilekçe vermeye gerek yok. Çünkü bireysel başvurumuzda, biz Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlalinin tespit etmekle beraber, bu kararın bir örneğini mahkemeye de göndermesini talep etmiştik. İşte bu talebimizde kabul edilmiş. ve bu ihlalin ortadan kaldırılması gerekiyor bu saatten itibaren. Bugün ayın 6'sı. Yani Sayın Başbuğ'un tutukluluğunun üzerinden 26 ay geçmiş durumda. Çok ciddi bir süre. Ancak Sayın Başbuğ'dan çok daha uzun süredir tutuklu olan ve benzer şekilde suçsuz yere cezaevinde bu dosyalardan dolayı tutulan insanlar var. Ben onların da biran önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Bu hukuken incelenecek bir karar olursa derhal ama derhal; biraz sonra müvekkilimin tahliyesi konusunda bir karar verilmesi gerektiğine inanıyorum dedi.

BİZCE DERHAL TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİR.

Bir gazetecinin Karar mahkemeye ulaştı mı sorusuna Sezer, Ben biraz önce mahkeme kalemine sorduğumda henüz UYAP üzerinden mahkemeye karar ulaşmış değildi dedi. İlkay Sezer konuşmasını şöyle sürdürdü; Ben 31 Aralık günü, hemen önümüzde bulunan mahkemeye yaptığı işlemin hukuksuz olduğunu, burada haksız yere insanların ve bunların arasında olarak dilekçede belirtiğimiz İlker Başbuğ'un haksız yere tutulduğunu belirten bir dilekçe vermiştim. Maalesef, bu mahkeme her zaman olduğu gibi, bu güne kadar hep yaptığı gibi, aynı gün karar verilmesine yer olmadığına dair karar verdi. Ben bu karara, hukuku ve kanundaki maddeleri göstererek açık bir şekilde belirterek itiraz ettim. Bu itiraz üzerine 14. Ağır Ceza Mahkemesi o zaman kendi duruşma savcısına itirazımı gönderdiği zaman, oradaki savcı bey müvekkilimizin tahliye edilebileceğine dair, bir mütalaa da sunmuştu. Ben bugün AYM'nin kararı, dilekçelerimiz ve beyanlarımızın dikkate alınarak, haksızlığın derhal giderilmesini bekliyorum. Bir gazetecinin Bugün tahliye edilme olasılığı var mı soruna İlkay Sezer, Bizce derhal tahliye edilmesi gerekir. dedi. Sezer, İlker Başbuğ'un kararı önemli bir karar olarak değerlendirdiğini ve sonucu bekleyeceklerini belirttiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'un Avukatı Tahliye Talepli Dilekçeyi Mahkemeye Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement