İmeceyle İçme Suyu ve Köprü Sorununu Çözdüler - Son Dakika
Güncel

İmeceyle İçme Suyu ve Köprü Sorununu Çözdüler

İmeceyle İçme Suyu ve Köprü Sorununu Çözdüler

Çanakkale'nin Yeşilköy Köyü'nde, köylüler devletten beklemek yerine imece usulüyle hem içme suyu şebekesi döşedi, hem de çay üzerine köprü yaptılar.

29.08.2016 09:47  Güncelleme: 11:38

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Yeşilköy Köyü'nde, köylüler devletten bekleme yerine imece usulüyle 4 kilometrelik içme suyu şebekesi döşeyip, Karamenderes Çayı üzerine bir de köprü yaptırarak sorunlarını elbirliğiyle çözdü.

DURUMU MUHTARA İLETTİLER

Bayramiç'e 20 kilometre uzaklıktaki Kazdağları'nın eteklerindeki 180 hane, 600 nüfuslu Yeşilköy Köyü'nde şebeke suyunun yetersiz gelmesi üzerine sıkıntı çeken köylüler, durumu muhtarları Suat Berkit'e iletti.

İMECE USÜLÜ ÇÖZMEYİ KABUL ETTİLER

Köy kahvesinde köylülerle toplantı yapan Berkit, devlete yük olmadan su sorunlarını kendilerinin imece yöntemiyle çözmeyi önerdi. Muhtar Berkit'in bu öneresine köylülerden de olumlu yanıt geldi. Kimi para, kimisi ise çimento ve inşaat malzemesi vererek destekte bulunurken kimisi de gönüllü olarak çalışmayı kabul etti.

KÖPRÜ YAPMA KARARI ALDILAR

Toplantıda ayrıca köyün dışından geçen Karamenderes Çayı'nın Kozlubük Mevkisi'ne de tarlalarına rahatça gidip, gelebilmek için bir de köprü yapma kararı aldı. Köylüler, iki hafta önce çalışmalara başlayıp, 4 kilometre uzaklıktaki Gülgen Dere Mevkii'ne kazma, kürk ve iş makineleriyle kadar kanal kazarak su borusu döşedi.

İmeceyle İçme Suyu ve Köprü Sorununu Çözdüler

İKİ SORUNU BİRDEN ÇÖZDÜLER

Köylüler, deredeki suyu böylelikle köylerindeki depoya taşıyarak içme su sorunun çözdü. bir yandan da Karamenderes Çayı'ndaki köprü çalışmalarını da yürütünen köylüler, 10 metre uzunluğunda, iki metre genişliğinde traktörlerinin geçebilmesi için künk benzeri bir beton koprü yaptı.

İmeceyle İçme Suyu ve Köprü Sorununu Çözdüler

DİĞER KÖYLERE DE ÖRNEK OLDU

Köprünün çalışmaları da cumartesi günü tamamlandı. Yeşilköy'ün örnek bir davranış sergileyerek imece usulüyle hem içme suyu hem de köprü sorunlarını çözmeleri çevredeki diğer köylere de örnek oldu.

"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK LAZIM"

Yeşilköy Köyü Muhtarı Suat Berkit, şöyle dedi:

"Her şeyi devleten beklememek lazım. Zaten ülkemiz kritik bir süreçten geçmektedir. Yeşilöy olarak sorunlarımızı kendimiz çözdük. Köyümüz gelenek, göreneklerine bağlı çağdaş bir köydür. Emeği geçeni tüm köy halkına teşekkür ederim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmeceyle İçme Suyu ve Köprü Sorununu Çözdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement