İnce: Emekçilerin Payına Açlık Ve Sefalet Düşüyor - Son Dakika
Güncel

İnce: Emekçilerin Payına Açlık Ve Sefalet Düşüyor

İnce: Emekçilerin Payına Açlık Ve Sefalet Düşüyor

1 Mayıs öncesi açıklama yapan EMEP Urfa İl Örgütü Başkanı Ziya İnce, "Emekçilerin payına kölece çalışma koşulları, açlık ve sefalet düşüyor" dedi.

30.04.2015 12:55

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla açıklama yapan EMEK Partisi (EMEP) Şanlıurfa İl Örgütü Başkanı Ziya İnce, çalışan kesimin çalışma hayatında karşılaştıkları zorlukları dile getirdi.

Parti binasında yaptığı basın açıklamasında İnce, "İnşaatlar yükseliyor, fabrikalar kuruluyor, üretim sürekli artıyor. Peki, bizim payımıza ne düşüyor? Ödenemeyen kredi kartları ve borçlar. Evet, biz ürettikçe birileri sürekli büyüyor, karlarına kar katıyor. Ama AKP-sermayenin büyüyen Türkiye'sinden biz işçi-emekçilere kölece çalışma koşulları, açlık ve sefalet düşüyor" dedi.

İnci, Urfa'da organize sanayi bölgesindeki işçilerin, ağır çalışma koşulları ve yarım yamalak yatan sigorta primleriyle çalıştırılmakta olduğunu ve hükümetin çıkardığı torba yasayla birlikte kıdem tazminatı ve iş güvencelerinin patronların iki dudağından çıkacak söze terk edildiğini söyledi. İnci açılmasında şunlara değindi: "Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı durmak ve sigorta primlerinin maaş üzerinden yatırılması taleplerini haykırmak için organize sanayi işçilerini 1 Mayıs'a davet ediyoruz. Kadro vaadiyle oy potansiyeli haline getirilen taşeron işçileri açlık ve yoksulluğa itilerek esnek ve güvencesiz çalışmaya mecbur bırakılmıştır. Çocuklarına harçlık bile veremeyen taşeron işçilerini görmezden gelen hükümet büyüdüğünü iddia ettiği ekonomisiyle ve kaçak sarayıyla dünyaya kendini övmektedir."

'TARIM İŞÇİLERİ BORÇ BATAĞINDA'

"Urfa'da bulunan binlerce mevsimlik tarım işçisi kendi ülkelerinde gurbet hayatı yaşamaktadır" diyen İnce, borç batağında yüzen tarım işçilerinin bu borçlarını kapatabilmek için 6 ay çalışıp sonra yeniden borçlandıklarını kaydetti. İnce, "Savaştan kaçarak şehrimize gelen Suriyeli işçi-emekçi kardeşlerimiz patronların acımasız kar hırsıyla günde 10-15 TL yevmiye ile çalıştırılmaktadır. Yanı başımızdaki savaşın mimarı olan AKP hükümeti Suriyeli işçi-emekçileri Urfa'daki patronlara adeta nimet olarak sunmuştur. Gençlerin geleceksizleştirildiği, savaş koşullarında işsizlikle boğuşturulduğu sömürüldüğü düzende, halkların barış ve kardeşlik içinde yasayabileceği, özgür ve demokratik bir yaşamı savunmak için 1 Mayıs'a çağırıyoruz. Emek Partisi olarak farklı konfederasyonların farklı merkezlerde 1 Mayıs kutlamaları yapmasının işçilerin emekçilerin birliğine uygun olduğunu düşünmüyoruz. Bu yüzden işçi emekçilerin birliği için onların olduğu her yerde 1 Mayıs kutlama ısrarımızı bugünde devam ettiriyoruz" dedi.

1 MAYIS'A DAVET

1 Mayıs'ın işçinin, emekçilerin, ezilenlerin, yok sayılanların birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu kaydeden İnce herkesi 1 Mayıs'a davet etti. İnce, "Savaşa, yoksulluğa, işsizliğe ve sömürüye 'dur' demek için, ağır çalışma koşullarına ve taşeronun keyfi uygulamalarına son vermek için, sendikalı çalışma, insanca yaşayacak bir ücret için, işçi-emekçilerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını engellemek için önümüze dikilen seçim barajlarımı yıkmak için, halkların barış ve kardeşlik içinde insanca yaşayacağı bir ülke için; 1 Mayıs Cuma günü saat 13.30'da Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm işçi, emekçileri, kadınları ve gençleri davet ediyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İnce: Emekçilerin Payına Açlık Ve Sefalet Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement