"İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

"İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı"

"İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı"

İçişleri Bakanlığı ile İngiltere Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen projenin 5'inci çalıştayı Şanlıurfa'da yapıldı.

27.12.2011 19:20

İçişleri Bakanlığı ile İngiltere Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen "AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Gruplar ve Özellikle Kadınların Korunması" projesinin 5'inci çalıştayı Şanlıurfa'da yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilton Otel'de düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, son yıllarda kamuoyunun, kadınlar ve çocuklar konusunda daha duyarlı hareket etmeye başladığını söyledi.

Birçok kamu kurum ve kuruluşunun konunun öneminden dolayı kurduğu "özel birimlerle" bu alanda hizmet üretmeye çalıştığını dile getiren Vali Güvenç, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz bölgemize pozitif ayrımcılık yapıyor. Bunu da Sosyal Destek Projeleri (SODES) gibi adlar altında bölge halkının kullanımına sunuyor ama sorun ciddiyetini korumaya devam ediyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden olan İngiltere'de de bu sorun tartışılıyor, orada da bu sorun önemini koruyor. Demek ki ne kadar çalışırsak çalışalım, hangi tedbirleri alırsak alalım, bu konu dinamikliğini koruyacak ve peşi bırakılacak konu olmaktan asla çıkmayacaktır."

Güvenç, toplumda sivil toplum kuruluşlarının ve kamu görevlilerinin duyarlığının daha da artırılması gerektiğine inandığını ifade ederek, yetkililerin icraat makamındaki kişilerle yakın temas halinde olmaları gerektiğini anlattı.

Geçmişte insanların sıkıntılarını dile getirmekte zorlandığına değinen Vali Güvenç, Türkiye'nin artık kapalı toplum olmaktan çıkarak, dertlerini dile getirebilen bir yapıya kavuştuğunu vurguladı.

Yönetici olarak benzer sorunlarla yüzleşerek, üstüne gittiklerini belirten Güvenç, şöyle devam etti:

"Biz yöneticiler olarak aman bu konular duyulmasın demiyoruz, bu bizim sorunumuzdur diyerek yüzleşiyoruz ve üstüne gidiyoruz, gitmek zorundayız. Çünkü bu sorunu çözmezsek toplumumuz yaralı bir toplum olarak kalacaktır. Hep beraber bunların üstesinden geleceğiz. Türkiye'de sorun var, bölgemizde daha çok sorun var. Dolayısıyla bu bölgede yaşayan yetkililerin diğer bölgelerdeki meslektaşlarına göre yükünün daha da ağır olduğu kanaatindeyim. Daha hassas ve paylaşımcı olmamız lazım. Biz her türlü öneriye ve işbirliğine açığız. Bu işler de bizim öncelikli işlerimiz arasındadır. Bu konuda herkesten destek istiyoruz."

Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Başol Güleç de katılımcılara projeyi anlatarak, görüş ve önerileri dinledi.

Toplantıya, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, bazı ilçe kaymakamları ile çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement