Indesit Company’den Beyaz Eşya Sektöründe Öncü Çağrı Merkezi Projesi - Son Dakika
Güncel

Indesit Company’den Beyaz Eşya Sektöründe Öncü Çağrı Merkezi Projesi

Indesit Company’den Beyaz Eşya Sektöründe Öncü Çağrı Merkezi Projesi

Hayatı Kolaylaştıran Ürünleriyle Tanınan Indesit Company'nin Artık Yetkili Servislerine Ulaşmak Da Çok Kolay.

16.07.2010 16:48  Güncelleme: 17:15

Indesit Company, çağrı merkezi hizmetlerinde benzeri olmayan öncü bir sistemi hayata geçirdi. Indesit ve Hotpoint- Ariston markalı ürünlerin kullanıcılarının yararlanabileceği bu hizmet ile tüm yetkili servislere 0 212 444 50 10'u arayıp yetkili servisin dâhili numarasını tuşlayarak doğrudan ulaşmak mümkün.

Avrupa'nın ikinci büyük solo ve ankastre ev aletleri üreticisi olan Indesit Company, tüketicilerine Türkiye'nin neresinden ararlarsa arasınlar 0 212 444 50 10 numaralı telefon ile en yakın yetkili servise ulaşma imkânı sunuyor. IP hatları ve özel bir yazılım ile sağlanan bu hizmette, tüm yetkili servislere tek bir numara ile ulaşılabiliyor.

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen sistemin teknik altyapısı, Empatel ve Avaya işbirliği ile hazırlandı. Bu sistem ile Indesit Company Türkiye Genel Merkezi'ne kurulan ana sunucudan Türkiye genelindeki tüm yetkili servislerle gerekli seçimler yapılarak ya da servis dahili numarası tuşlanarak direkt görüşülebiliyor.

Indesit'in sunduğu bu yeni hizmette, 0 212 444 50 10 numaralı çağrı merkezini arayanlar, yaşadığı ilin plaka kodunu sonra da sesli yanıt sisteminin yönlendirmesiyle ilçeler için verilen numarayı tuşluyor ve kendilerine en yakın yetkili servis ile direk görüşebiliyorlar. İlk aramalarında bilgileri otomatik kaydedilen Indesit tüketicileri, daha sonraki aramalarında artık dâhili numara tuşlamaya gerek kalmadan sadece 1 tuşlayarak en son hizmet aldıkları yetkili servislerine ulaşabiliyorlar.

"Tüketici en kısa sürede en doğru yere yönleniyor."

Çağrı merkezinin, Indesit ile tüketicileri arasında doğrudan ve sağlıklı iletişim kurulmasını sağlayan bir araç olduğunu vurgulayan Indesit Company Türkiye Satış Sonrası Direktörü Y. Özgür Katırcıoğlu; "Bu sistem ile müşterilerimiz en kısa sürede en doğru yere; en yakın yetkili servise yönleniyor.

Görüşme esnasında sistemdeki yazılım devreye girerek gerekli veri alışverişini sağlıyor. Tüketicilerimizle kararlaştırılan randevu, anında sahadaki teknisyenlerin cep bilgisayarlarına düşüyor ve tüm süreç merkezdeki sistemlerden eş zamanlı izlenebiliyor, raporlanabiliyor ve kaydediliyor." dedi.

Indesit Company olarak küresel düşünüp, yerel hareket etmeye önem verdiklerini belirten Katırcıoğlu; "Türkiye çok farklı bölgelerde farklı kültürel yapıları olan bir ülke. Tüketicilerimizin bizleri aradığında teknik açıdan problemi anlayabilecek kapasitede ve kendi yörelerinden kişilerle iletişimde olması tüketici memnuniyet endeksimizin önemli oranda yükselmesini sağlıyor." dedi. Ayrıca, önemli bir noktayı da şu şekilde vurguladı;

"Garanti kapsamındaki ürünlerin takibinin yanı sıra garanti kapsamı dışına çıkmış olan ürünler ile ilgili de tüketicilerimizin yetkili servislerimizden almış oldukları hizmeti de online takip etme şansını yakalamış olduk, bu sektörde önemli bir yenilik"

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Tüketiciler, (0 212) 444 50 10 numaralı "Satış Sonrası Destek ve Hizmet Hattı"nı Türkiye'nin herhangi bir yerinden aradıklarında öncelikle ilk defa kurulum ve arıza kaydı için 1'i tuşluyorlar. Sonra ikamet edilen şehrin plaka kodu ve daha sonra da sesli yanıt sisteminin o ilin ilçeleri için verdiği numara tuşlanarak en yakın yetkili servise bağlanılıyor.

Örneğin; Gaziantep ili Merkez ilçesinde ikamet ediliyorsa, önce plaka numarası olarak 27 ve sesli yanıt sistemi "Merkez, Şahinbey, Yavuzeli…. Bölgeleri için 1'i…." şeklinde ilçeleri saymaya başladıktan sonra da Merkez ilçesi için 1'i tuşlayarak en yakın yetkili servise doğrudan ulaşmak mümkün oluyor.

Sistemin önemli bir özelliği de tüketiciler "aynı numaralı telefonlarından" tekrar arama yaptıklarında sistem otomatik olarak bu numarayı tanıyor ve daha önce görüşülen servise bağlanmak için sadece 1'i tuşlamak yeterli oluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Indesit Company’den Beyaz Eşya Sektöründe Öncü Çağrı Merkezi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement