İnegöl Belediyesi Beyaz Bayrak Denetimlerini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

İnegöl Belediyesi Beyaz Bayrak Denetimlerini Sürdürüyor

İnegöl Belediyesi Beyaz Bayrak Denetimlerini Sürdürüyor

İnegöl Belediyesinin hijyene ve kaliteye önem veren gıda işletmeleri için uygulamaya koyduğu beyaz bayrak uygulaması sürüyor.

14.09.2012 17:17

Zabıta ekipleri ile birlikte denetimlere katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl Belediyesi olarak çevre ve insan sağlığına önem veren bir belediye olduklarını belirterek; "Bu konuda düzenlediğimiz kampanyalar ve hayata geçirdiğimiz projeler bunun bir göstergesidir. İnsan sağlığına, tüketici haklarına saygı gösteren nitelikli ve temiz işyerlerine verilen değerin bir göstergesi olarak başlattığımız beyaz bayrak uygulamamız da bu projelerden bir tanesidir." dedi.

"2010 yılının Çevre Yılı ilan edilmesiyle beraber, İnegöl Belediyesi Çevre Sağlık Komisyonu, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürdüğümüz Beyaz Bayrak uygulamamız devam ediyor" diyen Yusuf Şen; "Bu uygulama ile hedefimiz; gıda üretimi yapan işletmelerin; üretimden satışa, hijyenden kaliteye kadar daha verimli çalışmasını sağlamak ve bu konuya özendirmektir. Şu anda da zaman zaman gerçekleştirdiğimiz denetimleri yeniliyoruz." dedi.

Bu zamana kadar 18 tane beyaz bayrak alan firmanın hem tekrar denetlendiğini hem de gerekli bilgilendirmeleri yapıklarını kaydeden Şen; "Beyaz Bayrak uygulamamız bundan sonra 1 yıl geçerli olacaktır. Yaptığımız denetimlerde beyaz bayraklarını 31 Aralık 2012 tarihine kadar Belediyeye teslim etmeleri gerektiğini bildiriyoruz" dedi.

Şartları yerine getirmeyen firmalardan beyaz bayraklarını yılsonunu beklemeden geri alacaklarını söyleyen Şen: "Böylelikle her sene tüm gıda üreticisi işyerleri Beyaz Bayrak almak için çaba sarf edecek, bu da hem hijyeni, hem kaliteyi beraberinde getirecektir. Her yılın Ocak ayında yapılacak denetimlerde gerekli şartları yerine getiren gıda firmaları tekrar beyaz bayrak ile ödüllendirilecektir. İlçe halkımızın en iyi şekilde gıda ürünlerinden istifade etmelerini sağlamak için işletmelere yönelik denetimlerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Belediyesi Beyaz Bayrak Denetimlerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement