İnegöl Belediyesi'nden 142 Yıllık Vefa Örneği - Son Dakika
Güncel

İnegöl Belediyesi'nden 142 Yıllık Vefa Örneği

İnegöl Belediyesi\'nden 142 Yıllık Vefa Örneği

İnegöl'e hizmet eden eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri düzenlenen Vefa ve Şükran Gecesinde bir araya geldi.

02.05.2012 16:04  Güncelleme: 16:42

Gecede 1970-2012 yıllarına ait resim ve gazete kupürleri sinevizyon aracılığıyla gösterilirken, 1988 yılında dönemin Belediye Başkanı Muhittin Tanoğlu tarafından düzenlenen '1. Bahar Şenliği', bugünkü adıyla Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin ilkinin videosunun seyredilmesi, geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin bir mozaiği olan ve birçok köklü medeniyetin izlerini taşıyan İnegöl'e bu zamana kadar hizmet eden herkese şükranlarını sundu.

1870 yılında kurulan İnegöl Belediyesinin, İnegöl'e 142 yıldır hizmet verdiğini belirten İnegöl Belediyesi eski Başkanı Refik Tabakoğlu, İnegöl Belediyesi'nin İnegöl'ün marka şehir olabilmesi için çalıştığını ve İnegöl'e bugünden sonra yapılacak hizmetlerin hep birlikte devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Eski Belediye Başkanı Muhittin Tanoğlu ise, yemeğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, düzenlenen yemek ile birlikte İnegöl'ün var olan değerinin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Eski Belediye Başkanı Cemal Arık ise Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı anılarından bahsetti.

Siyasi hayatında yaşadığı anıları anlatan 21. Dönem Milletvekili Burhan Orhan "Siyaset yapmak sanattır. İnegöl'e hizmet etmiş tüm siyasetçilere teşekkür ederim. İnegöl her şeyin iyisine layık" dedi.

AK Parti eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "Gerçekten sizler o günlerde bu hizmetleri yapmasaydınız bugün İnegöl bu güzellikler yaşamazdı. Sizlerin attığı temeller ve yaptığı hizmetler sayesinde bugün İnegöl bu noktaya gelmiştir. Gıpta edilen bir ilçe noktasındadır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl'ün Bursa'nın ve Türkiye'nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu belirterek, "İnegöl'de müteşebbis ve yetenekli insanlar var. Hepimizin ortak çabası İnegöl'ü büyütmek oldu. İnegöl siyasetin merkezi olmaya devam edecek. İnegöl hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek. İnegöl'ü seviyor ve İnegöl'e hizmet etmekten gurur duyuyorum." dedi.

Kaymakam Aziz İnci ise, İnegöl'ün marka şehir olma yolunda ilerlediğini ve bu anlamda daha önce görev yapan kişilerden yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından İnegöl'e hizmet eden eski Belediye Başkanları, Milletvekilleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür plaketleri takdim edildi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Belediyesi'nden 142 Yıllık Vefa Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement