İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesine Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelecek yeni göçmenlerle ilgili uygulamalarda değişikliklere gidileceğini duyurdu.
Cameron, İngiliz Financial Times (FT) gazetesinde yer alan "Avrupa'daki serbest dolaşım daha az serbest olmalı" başlıklı makalesinde, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Romanya ve Bulgaristan'dan gelen kişilerin, İngiltere'de çalışmak için diğer AB vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olacaklarını belirtti. "Birçok insanın bunun ülkemiz üzerindeki etkisiyle ilgili derin endişe duyduğunu biliyorum" diye yazan Cameron, kaygıları paylaştığını ifade etti.
Berlin duvarının yıkılmasından bu yana İngiltere'nin, ülkelerin NATO ve AB çatısı altında bir araya gelmesini desteklediğini belirten Cameron, bunun refah ve güvenlik için önemli olduğunu kaydetti. Ülkesinin aynı zamanda "tek pazarın" güçlü bir destekçisi olduğunu vurgulayan İngiltere Başbakanı, makalesinde şu ifadelere yer verdi:
"Ancak daha sonra işler yolunda gitmedi. 2004'ten bu yana Avrupa içerisinde yaşanan en büyük göçle karşılaştık. İngiltere'de ise Orta ve Doğu Avrupa'dan gelen 1 milyon insan yaşıyor. Bundan nasıl ders çıkarabiliriz?"
"Sınır dışı edilebilecekler" -
İşçi Partisi'nin hükümette olduğu dönemdeki göçmenlik politikasını eleştiren Cameron, bazı kurallarda değişikliklere gidileceğini duyurdu. Cameron, "Bu ülkeye başka bir AB ülkesinden gelen yeni göçmenler ilk üç ay devletten işsizlik yardımı alamayacaklar. AB vatandaşları ilk üç aydan sonra yardım talep ederse, bunu süresiz temin etmeyeceğiz. AB ülkelerinden gelen ve işi olmayan kişilere de ev yardımı sağlamayacağız. İnsanlar buraya çalışmak için gelmiyorsa, örneğin dileniyorlarsa, ülkeden sınır dışı edilebilecekler ve ülkeye yeniden girişlerine 1 yıl boyunca izin verilmeyecek" diye yazdı.
Şimdiki AB'nin, 30 yıl önceki AB'den çok farklı olduğunu vurgulayan Cameron, şunları kaydetti:
"Yeni ülkeleri AB'ye alarak, onlarda barış ve refahı sağlamak AB'nin en güçlü yanlarından biri. Başka bir ülke birliğe katılana kadar çok yıl, belki de 10 yıl geçecek. Ancak bu geçmişte olduğu gibi aynı temelde yapılmamalı. Birbirimizin iş pazarlarına tam girmeyi yavaşlatacak yeni uygulamalar koymalıyız. Örneğin, yeni AB üyesi olacak ülkeler için belli bir gelir ve ekonomik seviyeye ulaşmadan serbest dolaşıma izin verilmeyebilir. AB, vatandaşlarının güvenini geri kazanmak istiyorsa değişmeli. AB'nin reformunu isteyen diğer ülkelerle çalışmak için sabırsızlanıyorum."
İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron, 2015 yılındaki genel seçimi kazanması halinde ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götürme sözü vermişti. - London, City of
Son Dakika › Güncel › İngiltere, AB'nin Göç Uygulamasına Tepkili - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?