İnsan Hakları Kurulu İki Kardeşin Eğitim Yolundaki Engellerini Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

İnsan Hakları Kurulu İki Kardeşin Eğitim Yolundaki Engellerini Kaldırdı

İnsan Hakları Kurulu İki Kardeşin Eğitim Yolundaki Engellerini Kaldırdı

Doğuştan bedensel engelli iki kardeşin okul yolundaki engelleri, Erzurum İnsan Hakları Kurulu tarafından kaldırıldı.

06.04.2011 12:00

Doğuştan bedensel engelli iki kardeşin okul yolundaki engelleri, Erzurum İnsan Hakları Kurulu tarafından kaldırıldı. Hilalkent 125'inci Yıl İlköğetim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Kaderi Marancı ile aynı okulun 4'üncü sınıfına giden Kadir Marancı için üç katlı okulun her katına özel lavabo ve klozetler yaptırıldı. Okulun giriş merdivenlerinin yanına, onların tekerlekli sandalye ile çıkabilecekleri rampalı yolun üstü kapatılıp kenarına korkuluk yapıldı.

Merkez Yakutiye ilçesi Hilalkent semtinde yaşayan Yusuf- Behice Marancı çifti, kromozom bozukluğu nedeniyle doğuştan bedensel engelli olan çocuklarının okula kolay gitmesini sağlanmak için iki ay önce İl İnsan Hakları Kuruluna başvurdu. Ailenin isteklerini görüşen İl İnsan Hakları Kurulu, Engelli Hakları Komisyonundan konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi. Vali Yardımcısı Hakan Şen başkanlığında toplanan kurul, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminden engellerin giderilerek kaldırılmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü, kurulun talepleri doğrultusunda okul girişindeki engelli rampasının üzerini kapatıp, kenarına korkuluk yaptırdı. Ayrıca okul içindeki katlara da engelli çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi için fazla yüksek olmayan lavabo ve klozet yaptırdı.

YÜZLERİ GÜLDÜ

Anne ve ağabeylerinin yardımıyla sınıflara rahatça çıkabilen üçüncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Kader Marancı ile dördüncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Kadir Marancı, rahat bir ortamda eğitimlerini sürdürmenin mutluluğunu yaşadılar. Beden eğitimi dersinde arkadaşlarıyla birlikte oynayan Kadir Marancı, engelli arabalarının akülü olması halinde çok sevineceklerini söyledi. Engelli çocuklarını büyük oğlu Ahmet'le büyük zorluklar içinde getirip götürdüklerini anlatan 31 yaşındaki anne Behice Marancı, rampanın üzerinin kapatılmasını, asansör yardımıyla çocuklarının sınıfı çıkarılmasının kendilerini rahatlattığını bildirdi. Behice Marancı, "Lavabolar da yapılınca çocukların eğitim görmesinin önündeki tüm engeller kalktı. Şükür dünya varmış" dedi.

EĞİTİM YOLUNDAKİ ENGELLER KALKTI

Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurul Başkanı Hakan Şen, atmış oldukları küçük adımların çocukların önündeki engelleri kaldırdığını söyledi. Ailenin konuyla ilgili şikayet dilekçesi üzerine harekete geçtiklerini anlatan Vali Yardımcısı Hakan Şen, kısa sürede okuldaki eksikliklerin giderildiğini belirtti. Şen, Hilalkent 125'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda yapılanların örnek olacağını, diğer eğitim kurumlarının da engelli öğrencilere yönelik bu tür çalışmalar yapacaklarını bildirdi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnsan Hakları Kurulu İki Kardeşin Eğitim Yolundaki Engellerini Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement