İntibak Yasası'nın Maliyeti - Son Dakika
Güncel

İntibak Yasası'nın Maliyeti

İntibak Yasası\'nın Maliyeti

SGK Antalya İl Müdürü Erol, emeklileri ilgilendiren İntibak Yasası'nın maliyetinin 2.5 milyar lira olacağını açıkladı.

19.01.2012 10:52

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, 2.7 milyon emekliyi ilgilendiren İntibak Yasası'nın maliyetinin 2.5 milyar lira olacağını açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan SGK İl Müdürü Selim Erol, sosyal güvenlik sisteminde intibakın, prim ödeme gün sayıları ve ödenen miktarları eşit olan, fakat emekli oldukları tarihin farklı olması nedeniyle aylık hesaplama yöntemindeki değişikliklere bağlı olarak farklılaşan emekli aylıkları arasındaki farkın giderilmesi olduğunu söyledi. SSK aylıklarındaki bariz farklılaşmanın 2000 öncesi emekliler ile 2000 sonrası emekliler arasında ortaya çıktığını belirten Erol, bu nedenle intibak kapsamının 2000 yılından önce emekli olan 2 milyon 743 bin 371 SSK emeklisi ile sınırlı tutulduğunu dile getirdi.

2000 yılından önce emekli olanlara maaş artışı yapılmasını sağlayacak İntibak Yasası Tasarısı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderildiğini vurgulayan Selim Erol, şöyle devam etti:

"İntibakta 2000 yılından evvel kendisine veya hak sahiplerine bağlanan aylıklara gelişme hızının yüzde 75'i oranında bir artış yapılmak suretiyle yapılacak düzenlemenin maliyeti yaklaşık 2.5 milyar TL olacaktır. İntibak çalışması ile en yüksek artış 322 TL tutarında olacaktır. 2000 yılından evvel kendisine veya hak sahiplerine aylık bağlanan kişilerden 971 bin 503 kişinin aylığında 100 TL ve üzerinde artış meydana gelecektir."

SGK İl Müdürü Selim Erol ayrıca, SGK'nın 2011 yılı içerisinde emekli ve hak sahiplerine 91 milyar lira tutarında ödeme yaptığını sözlerine ekledi.

ANTALYA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İntibak Yasası'nın Maliyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement