Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, Türkiye'yi İki Yüzlülükle Suçladı - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, Türkiye'yi İki Yüzlülükle Suçladı

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, Türkiye\'yi İki Yüzlülükle Suçladı

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki, Türkiye'yi iki yüzlülükle suçladı. El Maliki, Türkiye'nin Musul'da asker bulundurmasını 'işgal' olarak niteledi.

12.12.2015 23:53  Güncelleme: 00:34

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki Türkiye'yi iki yüzlülükle suçladı. Başkent Bağdat'ta Haşdi Şabi kamplarını ziyareti sırasında konuşan El Maliki, Türkiye'nin Musul'da asker bulundurmasını 'işgal' olarak niteledi.

KÜSTAH SUÇLAMA!

Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı yalanını savunan Iraklı Şii lider El Maliki, Ankara'nın bunun karşılığında örgüte araç ve silah verdiğini iddia etti.

"KARŞILIK VERECEĞİZ"

El Maliki, Iraklılar olarak Türk müdahalesine karşılık vereceklerini söyledi.

RUS OIŞİŞLERİ BAKANI DA AÇIKLAMALAR YAPTI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den sonra Irak'ta da Rusya'nın sert tutumuyla karşılaşacağı anlamına gelen açıklamalarda bulundu.

Akşam saatlerinde Irak Dışişleri Bakanı İbrahim al Cafari ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Lavrov, temasların içeriği ve Moskova'nın tutumunu şöyle dile getirdi:

"Irak Dışişleri Bakanı Türkiye'nin buraya gönderdiği askeri kontenjanıyla ilgili bilgi verdi. Biz de Rusya olarak Irak yönetimiyle tamamen hemfikir olduğumuzu dile getirdik. Rusya kararlılıkla Irak egemenliği ve toprak bütünlüğünün arkasında yer alacaktır. Irak yönetiminin konuyu BM Güvenlik Konseyine götürmesini kararlılıkla destekliyoruz"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, Türkiye'yi İki Yüzlülükle Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (110)

  • MireBotan: Batirdilar ulkeyi halkiyla barisik olmayan bir devlet disarda pespara etmez, 21 39 Yanıtla
    Orhun: Hakkının,önce içeriden sizlerden başlamak lazım 1 1
  • Mehmet: Vallahi billahi doğru AKP ışid ten petrol alıyor 37 16 Yanıtla
  • çoban: adam doğru söylemiş hem idarecilerimiz hem halkımız iki yüzlü 37 14 Yanıtla
  • KOD.1960: Ya ben size acıyorum bu nasıl bir düşünce ya adam oraya yerleşmek istiyor senin burnunun dibine geliyor ve senide tehdit ediyor suriye diye bir şey kalmıyacak nasıl olaylara bakıyorsunuz nasıl takip ediyorsunuz bilmiyorum adamların hesapları farklı benim vatanımdan gözü olanın gözünü çıkarırım bir kört olarak. 56 yaşımdayım şu anda çağırsalar askere giderim vatanım ve bayrağım için canımı veririm olay Akp olayı değil olay vatan olayıdır. 12 29 Yanıtla
  • vatandaş: tarihimizden biz şunu öğendikki arablara asla güvenmeyeceksin öte yandan misakı milli sınırları içinde bulunan musula asker gönderilmesi doğru ve yerinde bir karar hatta sayı dahada artırılmalı 16 25 Yanıtla
  • Seda_42: Saddamin zihniyetleri ışte 24 11 Yanıtla
  • borte: Sen soyleyince oluyormu 25 7 Yanıtla
  • 5 Vakit Buluşma: Hersey Cok Guzel... cumhur reis durmak yok yola devam 9 22 Yanıtla
  • SİBEL: TÜRKİYENİN SONU KÖTÜ GÖZÜKÜYOR!.... 12 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement