Irak Cumhurbaşkanlığı Kürtlere Verilecek İddiası - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanlığı Kürtlere Verilecek İddiası

Irak Cumhurbaşkanlığı Kürtlere Verilecek İddiası

IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Iraklı siyasi tarafların cumhurbaşkanlığı makamının tekrar Kürtlere verilmesi noktasında hemfikir olduğunu iddia etti.

04.06.2014 19:09

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Iraklı siyasi tarafların cumhurbaşkanlığı makamının yeniden Kürtlere verilmesi hususunda hemfikir olduklarını ileri sürdü.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami'nin Kürt parlamenterlerin sorularına cevap vermek amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Hüseyin, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hüseyin, önceden kararlaştırılan ve dün de Mesut Barzani'nin onayladığı Bağdat ile müzakereleri yürütecek heyetin yarın toplanacağını belirterek "Yeni Irak hükümetinin kurulması amacıyla Bağdatlı siyasi partilerle müzakerelerde bulunacak heyet Erbil'de toplanacak. Heyet kurulacak olan Irak hükümetinde hangi şartlarla yer alacağını tartışacak. Heyet daha sonra Bağdat'a giderek oradaki siyasi partilerle süreci tartışacak" dedi.

Hükümetin kurulması noktasında heyetlerin gerekli tartışmaları yapacağını kaydeden Hüseyin, "Iraklı taraflar Cumhurbaşkanlığı makamının Kürtlere verilmesi hususunda hemfikirler. Bu durum tüm siyasi partiler nezdinde netleşmiştir" iddiasında bulundu. Hüseyin tarafların ne zaman ve hangi şartlarla bu noktada aynı düşünceleri taşıdıkları konusunda ise ayrıntı vermedi.

'Maliki'nin üçüncü dönemde başbakan olması durumunda Kürtlerin tavrının ne olacağı' sorusuna ilişkin ise Hüseyin, "Bununla ilgili henüz bir netlik yok. Kendi aramızda toplanıp konuşacağız. Yapacağımız görüşmeler ve tartışmalar neticesinde konuya dair bir karara varacağız" değerlendirmesinde bulundu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanlığı Kürtlere Verilecek İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement