Irak İçişleri Bakanlığı: Katarlı Avcılar Irak'ta Kaçırıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Irak İçişleri Bakanlığı: Katarlı Avcılar Irak'ta Kaçırıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Dha DIŞ HABER - Irak İçişleri Bakanlığı, Irak'ın güney doğusunda, Suudi Arabistan sınırına 30 km mesafedeki Musenna vilayetine bağlı Basiye Nahiyesi yakınlarında, Katarlı avcıların kaçırıldığını doğrularken, avcıların talimatlara uymadıklarını açıkladı.

Dha DIŞ HABER -

Irak İçişleri Bakanlığı, Irak'ın güney doğusunda, Suudi Arabistan sınırına 30 km mesafedeki Musenna vilayetine bağlı Basiye Nahiyesi yakınlarında, Katarlı avcıların kaçırıldığını doğrularken, avcıların talimatlara uymadıklarını açıkladı.

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından çölde kamp yapan bazı Katarlı avcıların kaçırıldığı ve bilinmeyen bir yere götürüldükleri bildirildi. Silahlı kişilerin aynı kampta bulunan bazı çalışan işçilere dokunmadıkları ifade edildi. Açıklamada, "İçişleri güvenlik güçleri ile Musenna il polisi derhal olay yerine intikal ederken, avcıların bulunması ve faillerin yakalanması için soruşturma başlatıldı" denildi. Bildiride, avcıların çok büyük bir çöl alanında hareket ettikleri kaydedilirken, "Avcılar güvenli olan bölgeyi aşarak, talimatlara uymayarak güvensiz bölgelerde avlanmayı tercih etmişlerdir" ifadesi yer aldı. Açıklamanın devamında ise, bu tür olayların Irak'a zarar vereceği ve hiç kimsenin yararına olmayacağına da belirtildi.

Kaynak: DHA