Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani

14.03.2014 15:26

"Bağdat yönetimi, anayasayı yok saymıştır.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, merkezi Bağdat hükümetinin Kürt memurlarının maaş ödemelerini göndermeyerek anayasayı yok saydığını belirtti.

Barzani, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Masası Başkanı Edward Oakden ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme ile ilgili IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, ABD işgalinden sonra yeni Irak'ın ortaklık üzerine kurulduğunu belirterek, "Ancak Bağdat yönetimi, anayasayı yok saymıştır. Federal hükümet, Kürdistan bölgesini bir ortağı gibi görmüyor. Şu unutulmamalıdır ki Kürdistan halkı özgürlüğü uğruna sayısız kurban verdi, bundan sonra da iradesinin yok sayılmasına müsaade etmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ta yaşanan sorunların kaynağının anayasanın çiğnenmesi olduğunu savunan Barzani, ülkede halkın can ve mal güvenliğinin sağlanamadığını ileri sürdü.

Edward Oakden de konuşmasında İngiltere devletinin, bütün unsurların yönetimde söz sahibi olduğu ve hiçbir kesimin gözardı edilmediği bir Irak'ı savunduğunu belirterek, "Ülkenin istikrara ve emniyete kavuşmasının en temel faktörü budur. Irak'ta ve bölgede artan terör olaylarından endişe duyuyoruz. Bütün tarafların bu terörist saldırılara karşı birlikte mücadele etmesi ve ülkelerini bu tehditten kurtarmaları gerektiğine inanıyoruz" görüşünü dile getirdi.

Oakden, Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımları da överek  Kürdistan yönetiminin her türlü teşekkürü hak ettiğini kaydetti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani - Son Dakika


Advertisement