Irak'taki hapishanelerde aşırı kalabalık sorunu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'taki hapishanelerde aşırı kalabalık sorunu

28.03.2024 16:23

Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi, ülkedeki hapishanelerde en önemli sorunun aşırı kalabalık olduğunu belirtti. Komite üyesi Zuhayir Fatlavi, bazı hapishanelerde kapasitenin iki katından fazla tutuklunun bulunduğunu ve bu durumun sağlık hizmetleri ve yemek kalitesi gibi hizmetleri olumsuz etkilediğini söyledi. Irak'ta cezası infaz edilmemiş yaklaşık 8.000 idam mahkumunun bulunduğu da vurgulandı.

BAĞDAT, 28 Mart (Xinhua) -- Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi, ülkedeki hapishanelerde en önemli sorunun aşırı kalabalık olduğunu kaydetti.

Irak'ta devlete ait El-Sabah gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre komite, hapishanelerde cezası infaz edilmemiş yaklaşık 8.000 idam mahkumunun bulunduğunu vurguladı.

El-Sabah'a konuşan komite üyesi Zuhayir Fatlavi, bazı hapishanelerde kapasitenin iki katından fazla tutuklunun bulunduğunu ve bu durumun sağlık hizmetleri ve yemek kalitesi gibi hizmetleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Fatlavi, "2014 yılından bu yana verilen idam cezalarının büyük bir bölümü henüz infaz edilmedi. Terör suçlarından dolayı idam cezasına çarptırılan yaklaşık 8.000 mahkum var" dedi.

Gazeteye göre Fatlavi, hapishanelerdeki yoğunluk sorununun çözümü için cumhurbaşkanlığı makamına, idam mahkumlarını hapishanelerde tutmak yerine ölüm cezalarını onama çağrısı yaptı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Irak'taki hapishanelerde aşırı kalabalık sorunu - Son Dakika


Advertisement