İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Güncel

İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Gulam Ali Haddad Adil, nükleer müzakerelerin çözüme kavuşmamasının sorumlusunun ABD Başkanı olduğunu iddia etti.

27.05.2013 11:56  Güncelleme: 12:16

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi için Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin onay verdiği muhafazakar adaylardan Gulam Ali Haddad Adil, İran'la Batılı ülkeler arasında devam eden nükleer müzakerelerin çözüme kavuşmamasının sorumlusunun ABD Başkanı olduğunu iddia etti.

Başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haddad Adil, cumhurbaşkanı adayı olmasındaki en büyük nedenin ülke yönetimi konusundaki tecrübesi olduğunu söyledi.

Eski cumhurbaşkanları Muhammed Hatemi ve Mahmud Ahmedinejad hükümetleri döneminde görev aldığını ve bu nedenle ülke sorunlarına yakından şahid olduğunu ifade eden Haddad Adil, "Göreve gelecek yeni hükümet, doğru ekonomik programlar uygulamalıdır. Öncelik, enflasyon ve işsizliğin çözülmesidir" dedi.

Haddad Adil, seçimi kazanması halinde ülkenin nükleer faaliyetler konusundaki tutumu hakkında ise "Nükleer programımızda açık ve net olmayan bir durum yok. Sorun İran Cumhurbaşkanının bu konudaki tutumu değil, Amerika Başkanı'nın tutumudur. Uyuyan birini uyandırabilirsiniz ancak uyuyormuş gibi yapan birini uyandıramazsınız. Zira Amerikalılar da İran'ın barışçıl nükleer programına gözlerini yumuyor ve uyuyormuş gibi yapıyorlar" diye konuştu.

2+1 koalisyonu

Ali Ekber Velayeti ve Muhammed Bakır Galibaf'la oluşturdukları 2+1 koalisyonu hakkında, televizyon propagandalarının bitiminden sonra kamuoyu yoklaması yapacaklarını belirten Haddad Adil, en fazla şansı olan aday lehine 2 kişinin seçim yarışından çekileceğini bildirdi.

Haddad Adil, seçimlerde en fazla şans tanınan adaylardan olan Said Celili'nin bu koalisyona katılıp katılmayacağı sorusu üzerine, buna Celili'ninin kendisinin karar vereceğini ifade etti. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement