İran'dan Bahreyn'e Uyarı - Son Dakika
Güncel

İran'dan Bahreyn'e Uyarı

İran\'dan Bahreyn\'e Uyarı

Tahran Cuma Namazı geçici İmamı Ayetullah Hatemi, Bahreyn'de emniyet güçlerinin Muharrem ayı etkinlikleri düzenleyen Şiilere müdahalesini kınayarak, Bahreyn'in Yemen'den ders alması gerektiğini söyledi Hatemi: "Yemen'de barış sağlandı.

07.11.2014 16:14

Tahran Cuma Namazı geçici İmamı Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, Bahreyn'de emniyet güçlerinin Muharrem ayı etkinlikleri düzenleyen Şiilere müdahalesini kınayarak, Bahreyn'in Yemen'den ders alması gerektiğini söyledi.

Tahran Üniversitesi'nde kılınan cuma namazı hutbesinde Hatemi, Bahreyn hükümetine seslenerek, "Yemen'de barış sağlandı. Eğer siz böyle kanlı eylemlere devam ederseniz ülkenizde güvenliği ve istikrarı asla göremeyeceksiniz" dedi.

Hatemi şunları söyledi:

"Bahreyn nüfusunun çoğu Şiidir. Bu ülkede Hz. Hüseyin'i anma programı düzenlenmesi normaldir. Bahreyn'de güvenlik güçleri hiçbir zaman bu tür etkinlikleri düzenleyenlere müdahale etmemişti. Bu sebeple Bahreyn hükümeti şunu anlamalı ki, böyle girişimlerle kendi ülkesinin güvenliğini zarara ve tehlikeye uğratıyor. Bu tür eylemlerle Bahreyn halkının kanı daha da kaynayacak ve hükümete karşı daha çok direniş gösterecektir."

Ülkede her hafta cuma ve bayram namazı kıldıran imamlar, İran'ın en üst otoritesi olan Ayetullah Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip bulunuyor. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan Bahreyn'e Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement