İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran ile Nükleer Müzakereler

21.03.2015 14:10

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesi ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasındaki müzakerelerin son turunda, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanan bazı noktalarda ortak bir görüşe varıldığını ve bunun nihai anlaşmanın temelini oluşturabileceğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesi ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasındaki müzakerelerin son turunda, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanan bazı noktalarda ortak bir görüşe varıldığını ve bunun nihai anlaşmanın temelini oluşturabileceğini bildirdi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da gazetecilere açıklama yapan Ruhani, nükleer müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Ruhani, müzakerelerin son turunda taraflar arasındaki anlaşmazlık yaşanan bazı noktalarda ortak bir görüşe varıldığını dile getirerek, bunun kapsamlı anlaşmanın temelini oluşturabileceğini ifade etti.

Taraflar arasında halen bazı konularda anlaşmazlık olduğunu dile getiren Ruhani, ancak bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını kaydetti.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasındaki müzakerelerde mart sonuna kadar çerçeve anlaşması ve 1 Temmuz'da kapsamlı anlaşma hedefiyle görüşmelere 25 Mart'ta İsviçre'de devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika


Advertisement