Şangay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ), BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesi ve Almanya'nın İran ile nükleer program konusunda anlaşmaya varmasını "alkışladığı" bildirildi.
ŞİÖ Genel Sekreteri Dmitriy Mezentsev tarafından yayımlanan açıklamada ŞİÖ'nun, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesi ve Almanya'nın İran ile nükleer program konusunda anlaşmaya varmasını "alkışladığı" ifade edildi. Açıklamada, ŞİÖ'nun söz konusu adımı, "Yakındoğu ve Ortadoğu'daki durumun iyileşmesi, ilgili ülkeler arasındaki karşılıklı güven ve anlayış ortamının pekişmesine önemli katkı olarak gördüğü" kaydedildi.
1996'da Şanghay'da, Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın katılımıyla kurulan Şanghay Beşlisi, 2001 yılında Özbekistan'ın katılmasının ardından Şanghay İşbirliği Örgütü diye adlandırılırken, örgüte halen Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan üye. - Ankara
Son Dakika › Güncel › İran'la Nükleer Müzakerelerde Anlaşmaya Varılması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?