Şanlıurfalı İş Adamı Hamit İzol, CHP Üyeliğinden İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalı İş Adamı Hamit İzol, CHP Üyeliğinden İstifa Etti

Şanlıurfalı İş Adamı Hamit İzol, CHP Üyeliğinden İstifa Etti

Şanlıurfalı İzol aşiretinden İş Adamı Hamit İzol, CHP ve Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu'nun barış sürecine destek vermediğini ileri sürerek, CHP üyeliğinden istafa etti.

08.08.2014 04:28  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfalı İzol aşiretinden işadamı Hamit İzol, CHP ve cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun barış sürecine destek vermediğini ileri sürerek, CHP üyeliğinden istafa ettiğini bildirdi.

İzol, bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasi menfaat gözetmeden barış yolunda mücadele etmeye devam edeceğini bundan sonra da hiçbir şekilde aktif siyaset içinde yer almayacağını söyledi.

Uğrunda canını dahi ortaya koyabileceği çözüm süreciyle ilgili partisinden hiç bir destek görmediğini vurgulayan İzol, şöyle devam etti:

"Biz yıllarca destek bekledik, genel merkeze haber gönderdik. 'Biraz bu sürece destek verin' dedik, bu insanlarımıza yarın kötü bir durum olursa bunun altından hiç kimsenin kalkamayacağını söyledik. Geleceğimizin iyi olmadığını anlatmaya çalıştık çünkü CHP'nin tam olarak destek vermediği bir yasa çıkmaz ama tam olarak destek verseydi anayasa bile değişirdi. O yüzden biz hep bekledik, bir çok arkadaşım istifa etti, ben sabırla bekledim ama şimdi cumhurbaşkanı adayı olarak CHP'nin göstermiş olduğu aday herhangi bir barış süreciyle ilgili açıklama yapmadı, 'ben gelirsem bu barış sürecini devam ettireceğim, bu ülkede bu barışın sağlanması lazım' demedi. Bunu demeyen bir partide benim kalmam o partiye de benim kişiliğime de zarardır.''

Kimsenin kimseyi öldürmesini istemediklerini belirten İzol, aşiret olarak da sürdecin arkasında olduklarının altını çizdi.

İzol, basın açıklamasının ardından çözüm süreciyle ilgili yazdığı "Barış Sonrası Büyük Türkiye" adlı kitabını gazetecilere tanıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfalı İş Adamı Hamit İzol, CHP Üyeliğinden İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement