İş Dünyasından Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasından Elektrik Kesintilerine Tepki

İş Dünyasından Elektrik Kesintilerine Tepki

Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Volkan Turgut, geçtiğimiz gün yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle iş dünyasının büyük bir mağduriyet yaşadığını hatırlatarak "Kaçıncı yüzyılda yaşadığımızı sorguluyoruz.

04.04.2015 16:22

Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Volkan Turgut, geçtiğimiz gün yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle iş dünyasının büyük bir mağduriyet yaşadığını hatırlatarak "Kaçıncı yüzyılda yaşadığımızı sorguluyoruz. Kesinti nedeniyle üretim kayıpları oluştu. Devletin resmi ödemeler dışında özel sektörü de düşünmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz" dedi.Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (EGAFED) 102'inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Uşak Genç İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde Uşak Ağaoğlu Otel'de yapıldı. EGAFED'in 102'inci Yönetim Kurulu Toplantısı'na EGAFED Başkanı Volkan Turgut, Uşak Genç İşadamları Derneği (UGİAD) Başkanı Abdullah Acar ve federasyona bağlı derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Türkiye'nin en önemli ekonomi gündeminin yaşanan gelişmeler nedeniyle geri plana atıldığını ifade eden EGAFED Başkanı Volkan Turgut, "Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmeler bizleri de üzdüğü gibi, ekonominin geri planda kalması, iş dünyasında karamsar bir hava yaratıyor. Elektrik kesintisinin sebebi noktasında kamuoyu vicdanı rahat değildir. Açıklanan gerçeklerden ziyade kamuoyu vicdanındaki soruları yanıtlayacak net bir açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. 31 Mart'ta yapılması gereken vergi ödemelerinin dışında başka kayıpların da olduğuna dikkat çekmek isteriz. Vergi ayının son gününde gerçekleşen elektrik kesintisi sonrasında vergi, sigorta primleri gibi ödemeler ötelendi. Ancak iş dünyası elektrik kesintisinden büyük bir mağduriyet yaşadı. Kaçıncı yüzyılda yaşadığımızı sorguluyoruz. Kesinti nedeniyle üretim kayıpları oluştu. Devletin resmi ödemeler dışında özel sektörü de düşünmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan üretim ve istihdama destek paketinin ise iş çevresine heyecan verdiğini kaydeden Turgut, 2015 yılının ilk aylarında büyümenin gerilediğini öne sürerek paketin sanayicilere moral depoladığını vurguladı. İstihdam, yüksek teknoloji yatırımları, Ar-Ge ve tasarıma verilecek desteğin üzerinde durdukları konulardan biri olduğunu altını çizen Turgut, "Tek bir dokunuşla herşeyin biranda değişebileceğinin beklentisinde değiliz. Bu tip girişimler bizlerin büyüme umudunu canlı tutacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Dünyasından Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement