İSBİKE Bisiklet Okulu'nda 2023 sezonu sona erdi - Son Dakika
Güncel

İSBİKE Bisiklet Okulu'nda 2023 sezonu sona erdi

İSBİKE Bisiklet Okulu\'nda 2023 sezonu sona erdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK'a bağlı İSBİKE Bisiklet Okulu, 1 Haziran'da başladığı eğitimlerini tamamladı. Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda oluşturulan okulda, 13 bin 900 kişi bisiklet kullanmayı öğrendi. İSBİKE Bisiklet Okulu, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı ve alternatif ulaşım aracı olarak teşvik etmeyi amaçlıyor. İstanbullular, İSBİKE istasyonlarından kiraladıkları bisikletlerle istedikleri noktaya rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

05.10.2023 15:48  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Haydi İstanbullular Bisiklet Okulu'na" sloganıyla 1 Haziran'da eğitim vermeye başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK'a bağlı İSBİKE Bisiklet Okulu'nun 2023 sezonu sona erdi. Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda oluşturulan "İSBİKE Bisiklet Okulu" sürüş parkurunda her yaş grubundan 13 bin 900 kişi, 4 saatte bisiklet kullanmayı öğrendi.

İBB iştiraki İSPARK tarafından açılan, "İSBİKE Bisiklet Okulu" dikkatli ve trafik kurallarına uygun bisiklet kullanmayı öğretiyor. Aynı zamanda şehir trafiğinde alternatif ulaşım aracı olarak öne çıkan ve her geçen gün farklı yaş grupları tarafından tercih edilen bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde 1 Haziran'da başlayan ücretsiz eğitimlere; 7-12 yaş arası çocuklar, 12-16 yaş arası gençler ve 18 -70 yaş arası yetişkinler yoğun ilgi gösterdi. Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda oluşturulan "İSBİKE Bisiklet Okulu" sürüş parkurunda eğitim alan 13 bin 900 kişi, 4 saatte bisiklet kullanmayı öğrenerek katılım belgelerini aldı.

ULAŞIMDA PEDAL SESİ ARTIYOR

"İSBİKE Bisiklet Okulu" sayesinde dikkatli ve trafik kurallarına uygun bisiklet kullanmayı öğrenen gencinden yaşlısına binlerce İstanbullu; bisikletleriyle sahilde tur atma, alışverişe ve okula gitme ve en önemlisi de stressiz bir trafik imkanına kavuştu. Bisiklet sevenlerin, bisikletli hayata geçmelerine büyük imkan tanıyan İSBİKE istasyonları şehrin birçok noktasında hizmet veriyor. İstanbullular, İSPARK'ın Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan İSBİKE istasyonlarından kiraladıkları bisikletlerle; Florya'dan Küçükçekmece'ye, Karaköy'den Sarıyer'e, Bakırköy'den Fatih'e, Bostancı'dan Kartal, Pendik ve Kurtköy'e, Üsküdar'dan Beykoz'a kadar istedikleri noktaya yolculuk yapabiliyor.

QR KODLA BİSİKLETİ KOLAYCA KİRALA

İSPARK, İstanbullulara ve İSBİKE Bisiklet Okulu'nda yeni bisiklet kullanmaya başlayanlara İstanbul'un birçok noktasında bulunan yüzlerce akıllı bisikletiyle büyük avantaj sunuyor. Akıllı bisikletler Google Play ve App Store'da bulunan İSBİKE cep uygulaması indirilerek QR kod yöntemiyle kolayca kiralanabiliyor. İSBİKE istasyonlarında bulunan her bisiklette, tarandığında kullanıcıların bisikletin kilidini açmasına ve kiralamasına olanak tanıyan bir QR kod bulunuyor. İstanbullular QR kodu okutarak anında bisikletler kiralayabiliyor ve kent genelinde bulunan istedikleri istasyona bisikletleri kilitleyerek iade edebiliyorlar.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İSBİKE Bisiklet Okulu'nda 2023 sezonu sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement