IŞİD'in Günlük Petrol Geliri Dudak Uçuklattı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Günlük Petrol Geliri Dudak Uçuklattı

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, IŞİD'in tahminlere göre petrolden günde 1 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini söyledi.

23.10.2014 23:02  Güncelleme: 23:06

Merkezi Washington'da bulunan Carnegie Endowment for International Peace adlı düşünce kuruluşunda IŞİD'e para akışı konusunda konuşan ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, terör örgütünün Suriye ve Irak'taki rafinerilerden sağlanan petrolün satışından günlük 1 milyon dolar elde ettiğini ifade etti.

Cohen, "Biz IŞİD'in petrol satışlarından haziran ortasından başlayarak günde yaklaşık 1 milyon dolar kazandığını tahmin ediyoruz. Aynı zamanda çeşitli boyut ve kapasitelerdeki petrol rafinelerinin kontrolünü elinde tutan IŞİD böylece işlenmiş petrol ürünleri satışından da gelir sağladıIıyor." dedi.

"FİDYE GELİRLERİ EN AZ 20 MİLYON DOLAR"

Cohen, terör örgütünün bir başka gelir kaynağının masum insanların kaçırılmasıyla elde edilen fidyeler olduğunu belirterek, IŞİD'e yakaladığı gazeteciler ve Avrupalı rehineler için milyonlarca dolarlık ödemeler yapıldığının bilgisini verdi.

"GEÇMİŞTEKİLERDEN FARKLI"

Cohen, Kaçak petrol tanımının Türkiye'ye taşınan Kürt petrolünü kapsayıp kapsamadığı yönündeki bir soru üzerine, petrolün kaçak yollardan taşınmasının yeni bir durum olmadığı ve IŞİD öncesinde de yaşandığını, ancak şu anki durumun petrolün terörist bir örgüt tarafından satıldığı için geçmiştekilerden farklı olduğunun altını çizdi.

"BİR GECEDE KURUTACAK SİLAHIMIZ YOK"

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Cohen, ellerinde IŞİD'in kaynaklarını bir gecede kurutacak gizli bir silahları olmadığını ve terör örgütüne karşı verilen mücadelenin zaman alacağını sözlerine ekledi.

IŞİD\'in Günlük Petrol Geliri Dudak Uçuklattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'in Günlük Petrol Geliri Dudak Uçuklattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Amo: Bu yunan rus kurt tohumlarinin kurtlerle alip veremedigi ne ??? 1 2 Yanıtla
  • metehan: Ya şu elektrikli otomobili Almanlar çözmek üzere imiş. (Tek şarzla 600 km. giden polo yu yapmışlar)Bir an evvel piyasaya sürselerde şu ABD gitse ORTADOĞUYA barış gelse, Kürtlerde durulsa (nasılsa no npetrol no dolar no Amerika) 1 1 Yanıtla
  • ERDOĞAN: YAPILAN ALGILAR DAHİYANE ERDOĞAN'I SUÇLAYANLAR BU OLAYIN ARKASINDA DEĞİL, BİLAKİS ALEYHİNDEDİR. AMA GÖZ GÖRMÜYORSA NE DİYECEKSİN. 1 1 Yanıtla
  • samet: çok güzel artar inşallah güçlü devlet olur 0 1 Yanıtla

Advertisement