IŞİD Operasyonu Zanlıları, Tekbir Getirerek Adliyeye Gitti - Son Dakika
Güncel

IŞİD Operasyonu Zanlıları, Tekbir Getirerek Adliyeye Gitti

IŞİD Operasyonu Zanlıları, Tekbir Getirerek Adliyeye Gitti

İzmir merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Zanlılar, Emniyet çıkışında tekbir getirdi.

03.07.2015 13:30  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltına alınan 7 şüpheli, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyip dinlerine bağlı olduklarını ve yardım işleri yaptıklarını ileri süren zanlılar, emniyet çıkışında tekbir getirdi.

22 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında bir evde meydana gelen patlama ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada, burada kalanların IŞİD bağlantısını çözdü. Takibin tamamlanmasıyla İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da toplam 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

IŞİD ÜYESİ İDDİASIYLA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda IŞİD terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde, 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden flama ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ELEMAN BULMUŞLAR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek 'beğenen' ya da 'paylaşan' kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet ettikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları, ileri sürüldü. Bu girişimleriyle de bazı kişilerin örgüte katılmalarını sağladıkları öne sürüldü.

"DİNİMİZE BAĞLIYIZ, HAYIR İŞLERİ YAPARIZ"

Ayrıca, 'yardım' ve 'hayır' adı altında da topladıkları gelirleri örgüte aktardıkları saptanan zanlıların, Türkiye'de bir eylem planlarının olmadığının belirlendiği açıklandı. İfadelerinde IŞİD'le bağlantı suçlamalarını kabul etmeyen, Suriye'ye gidip savaşmadıklarını anlatan şüphelilerin, "Dinimize bağlıyız, hayır işleri yaparız" dedikleri öğrenildi.

TEKBİRLERLE ADLİYEYE GİTTİLER

Sorgu işlemleri tamamlanan 7 kişi, adliyeye gönderildi. Bazılarının yüzlerini gizledikleri ve uzun sakallı oldukları gözlenen zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'nden çıktıkları sırada da tekbir getirdi. Polisin adliyeye gönderilen zanlılara yönelik elde edilen bilgiler ışığındaki araştırmalarının da süreceği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD Operasyonu Zanlıları, Tekbir Getirerek Adliyeye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Demokrat: şerefsiz ler.sizin dinle alakanız yok. Allah belanızı versin. 24 6 Yanıtla
  • Objektif: NİĞDE DE 3 POLISIN ŞEHİT EDILMESINI ISID E DESTEK VEREREK ALKISLIYIR ÜLKÜCÜLER. . NASIL BIR MILLIYETCILIKSE 18 5 Yanıtla
  • Van düşü: KÜRT KANINA SUSAMIS DEVSIRMELER TÜRK ASKERI YERINE SIZI ISID SAFLARINA BEKLIYORUZ 14 5 Yanıtla
  • Objektif: NİĞDE DE ŞEHİT IŞID TARAFINDAN ŞEHİT EDILEN 3 POLISIMIZI UNUTAN ÜLKÜCÜ HAINKER IŞID E ALKIS TUTUYOR 14 3 Yanıtla
  • Diyarbakır2121: Faşistler allaha kurban olasınız alçaklar 10 5 Yanıtla
  • izmirli: DEFOLUN PKK KOPEKLERI PKK ISRAILIN KOPEKLERIDIR KURDLERI TEMSIL EDEMEZ DIN DUSMANI KAFIR PKK 9 5 Yanıtla
  • Van düşü: Bence yasasin Erdoğan diye nara atsalardi hemen saliverilirlerdi 7 7 Yanıtla
  • maraslı: MAYMUN APOYU KESSECEGIM 4 8 Yanıtla
  • Van düşü: AKTROLLER ÜLKÜCÜ VE HDP LI ISIMLERI NEFRET KIN YORUMLARI YAPIYOR 7 4 Yanıtla
  • TURAN: DİNİMİZLE DALGA GEÇEN SOLCULARA YANİ ..CHP VE HDP YE OY VERENLER KESİNLİKLE GUNAH İSLİYORLAR...ALLAH BUNUN HESABİNİ SORAR...SOLCU BEYNAMAZLAR BİZDEN UZAK DURUN...DÜŞÜN ARTİK YAKAMİZDAN...GİDİN GAYLARİN,LEZBİYENLERİN YANİNA.....CHP VE HDP GAYLARİN,LEZBİYENLERİN ,DİN DUSMANLARİNİN ,VATAN ,BAYRAK DUSMANLARİNİN PARTİLERİDİR....SOLCU BEYNAMAZLARA OY DEĞİL SELAM BİLE VERMEYİN..ÇÜNKÜ ALLAHİN SELAMİNİ BİLE ALMAZLAR....VATANA İHANET,DİNE İHANET...SOLDAN HEP ZARAR GÖRDÜ BU MİLLET,GORMEYEDE DEVAM EDİYOR...SOLCULARİN,HAİNLERİN SONU YAKİNDİR İNŞALLAH.... 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement