"Çocuklarımız Bilim Adamları Olsun İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Çocuklarımız Bilim Adamları Olsun İstiyoruz"

"Çocuklarımız Bilim Adamları Olsun İstiyoruz"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Türkiye'nin topladığı vergi gelirlerinin yarısını eğitim, sağlık ve spor alanlarında yatırıma ayırdık." dedi.

11.03.2014 14:35  Güncelleme: 14:33

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "2014 senesi bütçesinde Türkiye'nin topladığı vergi gelirlerinin yarısını eğitim, sağlık, sosyal yardım politikaları ve spor alanlarında yatırıma ayırdık" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Körfez İlçesinde Hereke Uzunpınar İlköğretim Okulu açılışına katıldı. Bakan Işık açılış törenindeki konuşmasında, "Şimdi 2014 senesi bütçesinde Türkiye'nin topladığı bütün vergi gelirlerinin yarısı eğitim bir, sağlık iki, sosyal yardım politikaları ve spor" dedi.

"2014 YILI BÜTÇESİNİN YARISINI EĞİTİME AYIRDIK"

Türkiye'nin bütçeden en büyük payı eğitim ve sağlık sektörlerine ayırdığını dile getiren Fikri Işık, şunları söyledi: "Ülkenin geleceği eğitimde ve bilimde. Eğitime yatırım yapmayan ülkeler geleceğini kaybeder. Eğitime gereken önemi vermeyen toplumlar gelecekte varlık iddiasını sürdüremez. Ülkenin her bir karışının eğitim noktasında işlenmesi ülkenin geleceği için olmazsa olmazdır."

AK Parti iktidarı olarak 11 yıldır en önemli önceliği eğitime verdiklerini anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütçemizde 11 yıldır en fazla parayı eğitime harcıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımıza çok daha kaliteli eğitim verelim. İstiyoruz ki şu okuldan mezun olan yavrularımız ülkenin en iyi mühendisleri çıksın. En iyi doktorları çıksın, en iyi avukatları olsun. En iyi siyasetçileri buradan çıksın. Onun için 11 yıldır en büyük bütçeyi eğitime ayırmaya devam ediyoruz. Şimdi 2014 senesi bütçesinde Türkiye'nin topladığı bütün vergi gelirlerinin yarısı eğitim bir, sağlık iki, sosyal yardım politikaları ve spor. Düşünebiliyor musunuz, toplanan verginin yarısını bunlara harcıyoruz. Niye bu alanlara ihtiyacımız var. Gece gündüz eğitim yatırımını sürdürüyoruz."

Konuşmaların ardından Bakan Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Güni ve beraberindeki protokolün katılımıyla Hereke Uzunpınar İlköğretim Okulunun açılış kurdelesi kesildi. Sınıfları gezen Bakan Işık, öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açılışın ardından Körfez ilçesi Fatih Mahallesinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi ve Ardahan Posoflular Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çocuklarımız Bilim Adamları Olsun İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement