İşkenceci Anne' Haberini Vatandaş Takdir Etti, Vali İha'yı Suçladı - Son Dakika
Güncel

İşkenceci Anne' Haberini Vatandaş Takdir Etti, Vali İha'yı Suçladı

İşkenceci Anne\' Haberini Vatandaş Takdir Etti, Vali İha\'yı Suçladı

Türkiye’yi ayağı kaldıran "işkenceci anne" görüntüleri için vatandaştan teşekkür gelirken, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İHA’yı suçladı.

24.12.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi ayağı kaldıran "işkenceci anne" görüntüleri için vatandaştan teşekkür gelirken, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İHA'yı suçladı. Vali Düzgün, haberin servis edilmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İzleyen herkesin yüreğini kanatan 'İşkenceci üvey anne dehşeti' haberinden sonra İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) telefonları kilitlendi. Toplumun her kesiminden arayanlar bu insanlık dışı görüntülerin ortaya çıkarıldığı için teşekkürlerini iletirken, kötü muameleye maruz kalan çocuklara nasıl yardım edebileceklerini sordu.

Aile içi şiddet konusunu Türkiye'nin gündemine taşıyıp duyarlılık oranını artıran İHA'nın mükafatı ise Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu oldu.

Tüm haber kanalları, haber siteleri ve sosyal medyada günün konusu olan çocuklara işkence haberinden sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün'den ilginç bir açıklama geldi.

Türkiye'yi sarsan üvey anne dehşeti ile ilgili soru sorulması üzerine konuşan Vali Orhan Düzgün, "Bu olay Şubat ayında gerçekleşti. Tabii olayı ilk duyduğumuzda bana görüntüler anlatıldığında ben izlemek dahi istemedim. Çünkü gerçekten çok vahşi bir muamele. Bu geçen süreç içerisinde de bu olayı gerçekleştiren üvey anne yargılandı ve mahkememizden 46 yıl cezaya mahkum oldu. Biz de olayın hemen akabinde 2 çocuğa hem psikolojik destek hem de tıbbi destek sağlanması bakımından gerekli tedbirleri aldık. Çocuğumuz 2 aylık bir süre zarfında bir tedaviye tabi tutuldu ve şu anda sağlıklı. Kendi babasıyla işte teyzesi, babaannesi gibi akrabalarının yanında kalıyor. Yani şu anda sağlıklılar. Psikolojik desteğimiz zaman zaman devam ediyor. Şu anda o ağır durumu atlattılar diyebiliriz" diye konuştu.

'Görüntülerin yayınlanması ile ilgili bir çalışmanız oldu mu?' sorusunu yanıtlayan Düzgün, "Görüntülerin yayınlanması tabii çok üzüntü verici. Bu görüntüleri servis edenlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Tabii baba da bundan son derece rahatsız. Bunların basında yer alması olumsuz olarak nitelendirebiliriz. Onun için bunları servis edenlerle ilgili gerekli adli tahkikatın başlatılması için talepte bulunduk. Cumhuriyet Başsavcımızla az önce de konuştuk. Konuyu takip ediyorlar. Basın kuruluşlarımızın da bu tür olumsuz görüntüleri bir basın sorumluluğu içerisinde yayınlamamasını arzu ediyoruz. Zaten görüntülere yasak gelmesi ile ilgili de muhtemelen mahkeme bugün bir karar verecek" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşkenceci Anne' Haberini Vatandaş Takdir Etti, Vali İha'yı Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement