İskenderun AK Parti'nin İktidarı İçin Adadığı Koyunlar Türkmenlere Gönderildi - Son Dakika
Güncel

İskenderun AK Parti'nin İktidarı İçin Adadığı Koyunlar Türkmenlere Gönderildi

İskenderun AK Parti\'nin İktidarı İçin Adadığı Koyunlar Türkmenlere Gönderildi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nin Suçıkağı Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Ömer Dik, AK Parti'nin 1 kasım seçimlerinde tek başına iktidar olması halinde koyunlarını kesmeye adadı.

28.12.2015 16:04

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nin Suçıkağı Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Ömer Dik, AK Parti'nin 1 kasım seçimlerinde tek başına iktidar olması halinde koyunlarını kesmeye adadı. Dik'in bilgi vermesi üzerine İskenderun'a gelen AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ömer Dik ile birlikte 50 koyunu kamyona yükleyerek Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi.

7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üzüldüğünü, bu durumun kendisini de derinden üzdüğünü belirten Ömer Dik, 'AK Parti 1 kasım'da tekrar aday olursa 51 koyun ve keçimi keseceğim' diyerek adakta bulunduğunu söyledi. AK Parti Genel Merkezi'ni arayarak 'Adağım vardı gelin alın' demesi üzerine Selçuk Özdağ İskenderun'a gelerek Ömer Dik ile buluştu.

Dik'in ısrarları karşısında konuyu araştırdıklarını belirten Özdağ, şunları söyledi:

"Vatandaşımız 7 Haziran seçimlerinden çok etkilenmiş çok üzülmüş 'Allah kısmet ederse 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tekrar iktidar olursa ben bu kadar keçim, oğlağım kuzum var 51 tane bunları Allaha adıyorum' ifadesini kullanıyor. Araştırdığımızda maddi durumunun da çok iyi olmadığını da öğrendik. Kendisiyle telefonla görüştüm 'Ekonomik durumunuzda zaten iyi değil' dedim ama bana dedi ki; 'Sayın milletvekilim devletimiz olmazsa hiçbir şeye yaramaz bizim malımız mülkümüz. Bakın Suriyelileri görüyoruz bugün onlar devlet olma vasıflarını yitirdiler. 5 milyona yakın insan çeşitli ülkelerdeler o nedenle bizim malımız gitse ne olur. Benim ağrıma gitmişti 7 Haziran seçimleri bana dokundu.1 Kasım'da onun için malımı adadım gelin alın' dedi. MYK'da Başbakanımıza arz ettim. Sayın Başbakanımızda yetkili arkadaşlarımıza görüştük bugün onları alacağız böyle fedakar güzel insanı memleketini milletini devletini ve de geleceğini seven bir insanı ziyaret etmek istedik. Başbakanımızın selamını getirdim. Ama bunları Türkmen kardeşlerimize götürelim teslim edelim. Bugünlerde onların sıkıntısı var. Bir kaç defa ısrar edince bizde ilgilenelim istedik."

BİRİ HASTALANDI

Ömer Dik ise, "7 Haziran seçimlerinden sonra Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın o üzgün halini görünce ben de çok duygulandım. Ağladım bile canım sıkıldı, koyunlarımı adadım. 51 taneydi, 1 tanesi geçen rahatsızlandı. 50 tanesini bu sabah ahırlardan yükledik" diye konuştu.

Koyunlar Bayırbucak Türkmenlerine teslim edilmesi için Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne gönderilirken, Selçuk Özdağ ile Ömer Dik de Yayladağı'na gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İskenderun AK Parti'nin İktidarı İçin Adadığı Koyunlar Türkmenlere Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement