Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu'nun kurulmasına yönelik en güçlü adayın Türkiye olduğunu belirterek, "Türkiye kendisi bizzat bir marka. Medyası güçlü, kendisi güçlü bir ülke" dedi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu Hazırlık Toplantısı, Ankara'da başladı. Toplantıda, foruma ilişkin tüzük ve yapılandırma çalışmaları ele alınıyor.
Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu'nun kurulması için uzmanların bir araya geldiğini belirtti.
İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Toplantısı'nın geçen sene Gabon'da yapıldığını hatırlatan Karakaya, toplantıda İslam dünyasındaki medya kuruluşlarını, İslam ülkelerini medya ile ilgili projelerde bir araya getirecek bir mekanizmanın oluşturulmasına yönelik karar alındığını bildirdi. Karakaya, şunları kaydetti:
"Bu karar uyarınca Türkiye süresi içerisinde müracaat etti. Müracaat yine İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bizzat Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından teyit edilerek metine geçirildi. Bir taslak statü, metin hazırlandı. Bu yapılan toplantı bir çalışma toplantısıdır. Bu işe aday olan başka ülkeler de var ama en kuvvetli adayı sanırım Türkiye. Türkiye kendisi bizzat bir marka. Medyası güçlü, kendisi güçlü bir ülke. Bu işin İstanbul'da kuruluyor olması da büyük bir avantaj oluşturuluyor. Bugün yapılacak toplantı ile kurulacak Medya Forumu'nun mekanizmasının temellerini, ilkelerini belirlemeye çalışacağız. Bu işe geç kalındığı, bu işin bir an önce yapılması yönünde çok değerli görüşler dile getirildi. Biz bunlardan da ilham alarak inşallah bu forumu oluşturmayı, somut projelerimizle İslam dünyasındaki medya alanındaki iş birliğini geliştirme yönünde adımlar atmayı planlıyoruz."
Teşkilat üyesi 30'a yakın ülkenin toplantıya temsilci gönderdiğini söyleyen Karaya, gösterilen ilginin forumun kurulması açısından da önemli olduğunu sözlerine ekledi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu Hazırlık Toplantısı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?