İslam Üniversiteleri Birleşiyor - Son Dakika
Güncel

İslam Üniversiteleri Birleşiyor

İslam Üniversiteleri Birleşiyor

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının akademik çatı merkezi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

10.05.2012 18:11

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının akademik çatı merkezi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının akademik çatı merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Slovenya, Irak büyükelçiliklerinden sonra Sudan Büyükelçisi Omar Haider Abu Zaid ve Khartoum Üniversitesi Rektörü Prof. Elsiddig A. E. Elsheikh ile beraberindeki heyetle genel merkez binasında bir araya geldi.

Sudan Büyükelçisi Abu Zaid, programda yaptığı konuşmada, "Uluslararası Üniversiteler Konseyi gibi akademik kuruluşlar üniversitelerimizin gelişmesi ve Sudan ulusuna hizmet etmesi açısından bizim için hayati önem teşkil etmektedir. Türkiye ve Sudan arasında bilim ve ilimle kardeşlik köprüsü kuran Sayın Azizoğlu'na teşekkürlerimi sunarken Sudan devletinin en önemli üniversitelerinin üye olduğu İslam dünyası üniversitelerinin umut bağladığı bu akademik yapılanmanın öncüsüne tekrar şükranlarımı sunarım" dedi.

Büyükelçi Elsheikh ise, "Sayın Orhan Hikmet Azizoğlu bir ay önce Fas'ta yapılan 243 üniversitenin katıldığı Arap Üniversiteler Birliği konferansının onur konuğuydu. Bu konferansta yaptığı konuşmada ben dahil bütün katılımcı ülke rektörlerinin sevgi ve saygısını bir daha yenilemiştir. Tüm İslam dünyası üniversiteleri, rektörleri, bilim adamları ve düşünürlerine yaptığı önderlik ve öncülükle yaptığı katkılar asla kelimelerle ifade edilemez. Azizoğlu, İslam dünyasında, ilmi ve öncülüğüyle ay gibi yol gösterici ve ışık verendir. Şunu mutlulukla ifade edebilirim ki kısa sürede İslam dünyası üniversitelerini bir araya getiren toplantı ve konferanslarından birisini yakın zamanda Sudan'da yapma sözü verdi. Bu ziyaret ve toplantıyı heyecanla beklemekteyiz çünkü biliyorum ki Sayın Azizoğlu ve heyeti Sudan üniversiteleri ile yapılacak protokollerle Sudan'ın modern dünyaya açılmasına büyük katkı sağlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu da şunları kaydetti:

"Hedef ve amaçlarımızdan biri akademisyenler ve bilim adamları için ülke sınırlarının kaldırılmasıydı. Bu ziyaret bu amacın gerçekleştiğinin en önemli göstergesidir. Bilim insanı ve akademisyenlerin ürettiği ürünün adı ilim ve düşüncedir. İlim ve düşünce de üretildiği andan itibaren tüm insanlığa ait olur ve evrenselleşir. Onun için sınırları devletler tarafından kurulmuş ülkeler yerine sınırları değerler ve kavramlarla kurulmuş ülkelerden oluşan bir dünya için yola çıktık. Şunu bilmenizi isterim ki Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti ve halkı başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyaya ilimle, bilimle İslam'ın özünde olan bireysel ve toplumsal hak ve özgürlüklerle yani demokrasiyle yaşayan toplumlar olması için çaba ve özveriyle emek sarf etmektedir ve tek amacımız dünyayı yaşanabilir barış ve huzur gezegeni yapmaktır. Biz doğu toplumlarının batılılaşması yani batıya asimile olması düşünülemeyeceği gibi batı toplumlarının da doğuya asimile olması söz konusu değildir. Akademisyenler ve bilim adamları rehberlik ve önderliğiyle yapmamız gereken ulusal değer, kavram, kültür ve inançlarımızı koruyarak Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünü yaptığı dünya barışı için olmazsa olmaz olan medeniyetler ittifakını kurmaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İslam Üniversiteleri Birleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement