İspanya-Fas Arasında Art Arda İki Deprem - Son Dakika
Son Dakika Logo

İspanya-Fas Arasında Art Arda İki Deprem

15.03.2016 12:04

İspanya'nın güneyinde İspanya ile Fas arasında kalan Alboran Denizi'nde bu sabah yerel saat ile 05.40 (TSİ 06.40) sıralarında 5,1 ve 5,6 richter ölçekli iki deprem meydana geldi.

İspanya'nın güneyinde İspanya ile Fas arasında kalan Alboran Denizi'nde bu sabah yerel saat ile 05.40 (TSİ 06.40) sıralarında 5,1 ve 5,6 richter ölçekli iki deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ve İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü'nün (ING) verdikleri bilgilere göre, arka arkaya meydana gelen depremlerin merkezinin Alboran Denizi ve çevresi olduğu bildirildi.

USGS ve ING, depremlerden 5,1 şiddetindekinin merkezini İspanya'ya bağlı olan ancak Fas topraklarında bulunan Melilla kenti ile Fas'ın Alhumecas yerleşim bölgesi arasında, 5,6 şiddetindekinin ise Melilla'nın 79 kilometre açığında Alboran Denizi'nde olduğunu açıkladılar.

İspanya'nın Melilla, Malaga, Cordoba kentlerinde, Fas'ın da Alhucemas bölgesinde hissedilen depremlerle ilgili yapılan ilk tespitlerde herhangi bir can ve mal kaybına rastlanmadığı duyuruldu.

Alboran Denizi'nde son dönemlerde büyük şiddetli depremler olması dikkat çekerken, son olarak 25 Ocak 2016'da richter ölçeğiyle 6,3 şiddetinde bir deprem olmuş, Melilla'da 23 kişi yaralanmış, kentte 40'tan fazla bina hasar görmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya-Fas Arasında Art Arda İki Deprem - Son Dakika


Advertisement