Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştircileri Birliğinin Binası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştircileri Birliğinin Binası Açıldı

Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştircileri Birliğinin Binası Açıldı

Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinin yeni binası çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

29.07.2013 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinin yeni binası Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz başta olmak üzere; Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan törende kısa bir selamlama konuşması yapan Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, 2007 yılında 25 kişiyle kurulan birliğin bugün 2500 üyeye ulaştığını belirterek, kendilerine her zaman destek olan Vali Memduh Oğuz'a teşekkür etti.

Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi tarım ülkesi olduğunu ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen ise, koyun keçi varlığında son yıllarda çok önemli artışın olduğunu belirterek bu başarının birliklerin başarısı olduğunu söyledi.

Kuruluşundan 2011 yılına kadar çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirte Türkiye Koyun-Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr Veysel Ayhan, bu günlere gelmelerindeki en büyük payın Vali Memduh Oğuz'a ait odluğunun altını çizerek süreci anlattı.

Ayhan konuşmasında; "Sayın Valimiz Isparta'ya geldiğinin ikinci ayın da ziyaret ettik ve projelerimizi anlattık. Sayın Valim bunu sahada görelim dedi ve bizimle birlikte ilçe-ilçe, köy-köy dolaşarak, yaylalarda, meralarda üreticileri ziyaret edildi ve sorunlar mahallinde karşılıklı dile getirilerek çözümler birlikte bulundu. Bu bizim için bir motivasyon oldu ve o tarihten sonra Sayın Valimiz bizim fahri bir başkanımız oldu." dedi.

Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, ilgili torba yasada orman kanunuyla ilgili düzenlemenin Isparta'nın bir gücü olduğunu söyledi.

Bugünlere gelmek için çok emek çektiklerini belirten Vali Oğuz; "Türkiye'de özellikle keçi ırkını yok eden bir yaklaşımın soyunda Akkeçili, Karakoyunlu, Akkoyunlu olan bir millete yakışmayacağını söyledik ve bu noktadan yola çıkarak bugünlere geldik. Eğer bu yanlış yaklaşım devam etseydi Türkiye geçmiş yıllarda olduğu bugünlerde ondan daha çok büyük bir et sıkıntısı ile karşı karşıya kalacaktı. Torba yasada senelerce süren bir yanlıştan dönüldü ve doğru istikamet bulundu ve çok şükür bugün çok güzel bir noktaya gelindi" dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Vali Oğuz'a önce çobanların simgesi olan Kepenek ardından ise üzerinde kendi resminin bulunduğu halı hediye edildi.

Ardından protokol üyeleri tarafından birliğin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Isparta Damızlık Koyun-Keçi Yetiştircileri Birliğinin Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement