İsrail'den Kasımiye Köprüsü'ne Hava Saldırısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'den Kasımiye Köprüsü'ne Hava Saldırısı

16.04.2026 15:32

İsrail ordusu, Lübnan'daki Kasımiye Köprüsü'ne air saldırı düzenleyerek köprüyü yıktı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyini kuzeyine bağlayan önemli geçiş noktalarından Kasımiye Köprüsü'ne bir kez daha hava saldırısı düzenledi.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, Sur bölgesini Sayda kentine bağlayan ayakta kalan tek geçiş noktası Kasımiye Köprüsü'nü hedef alan art arda 2 hava saldırısı düzenledi. Haberde köprünün tamamen yıkıldığı kaydedildi.

Daha önce de bir insansız hava aracı (İHA) aynı köprünün yakınında bir saldırı gerçekleştirmişti.

İsrail ordusu, 22 Mart'ta da Lübnan'ın güneyini kuzeyine bağlayan önemli geçiş noktalarından Kasımiye Köprüsü'ne saldırı düzenlemişti.

Kasmiye Köprüsü, Sayda'dan Sur kentine uzanan sahil yolu üzerinde Litani Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü nokta yakınındaki en önemli köprülerden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'den Kasımiye Köprüsü'ne Hava Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement