İngiliz Bakandan İsrail ile Filistin'e İtidal Çağrısı - Son Dakika
Güncel

İngiliz Bakandan İsrail ile Filistin'e İtidal Çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İsrail ile Filistin arasındaki gerginliğe ilişkin; "Tüm taraflar, itidalli davranmak zorunda" dedi.

08.07.2014 19:23  Güncelleme: 20:09

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, mevcut İsrail- Filistin gerginliğinde tarafları itidalli olmaya ve sivillerin ölmesini önlemeye çağırdı.

Hague yaptığı açıklamada, Gazze'de ve İsrail'in güneyinde tırmanan şiddetten dolayı duyduğu derin endişeyi ifade ederek, şunları kaydetti:

İSRAİL VE FİLİSTİNLİLERİN BARIŞ İÇİNDE YAŞAMA HAKKI VAR

"Gazze'de bulunan militanların İsrail'e füzeler fırlatmalarını kınıyorum. Birleşik Krallık, Hamas'ı ve diğer askeri grupları bu saldırılara son vermeye çağırıyor. İsrail halkının sürekli güvenlik endişesi taşımadan yaşama hakkı vardır. Aynı şekilde Gazze halkının da barış içerisinde yaşama hakkı vardır. Tüm taraflar, itidalli davranmak ve masum insanların ölmesi önlemek için ellerinde geleni yapmalıdır. Sivillerin halihazırda yaralandığını öğrenmekten dolayı derin üzüntü duyuyorum."

TARAFLAR ATEŞKESE UYMALI

Tüm tarafların Kasım 2012'de üzerinde anlaşılan ateşkese uyması gerektiğini belirten William Hague, tırmanan tehlikeli durumun kimsenin yararına olmayacağını ve Ortadoğu barış sürecine zarar vereceğini dile getirdi.

İngiliz Bakandan İsrail ile Filistin\'e İtidal Çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Bakandan İsrail ile Filistin'e İtidal Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement