Gazze'de İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek gösterisi düzenlendi.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların yakınları, Gazze'deki Kızılhaç binası önünde düzenledikleri destek gösterisinde uluslararası kurumlardan yakınlarının serbest bırakılması için çalışmalar yapmalarını talep etti. Göstericiler eylemde yakınlarının resimlerini taşıdı.
Filistinli tutuklu Rami Anir'in annesi Bedia Anir, İsrail hapishanesinde tutuklu olan oğlunu 5 aydır göremediğini dile getirerek, "Tutukluların serbest bırakılması için Kızılhaç yetkililerinin bir an evvel çalışmalar yapmasını talep ediyoruz" dedi.
Başka bir tutuklu yakınının annesi Fayize Şelluf ise hapishanelerde yavaş yavaş ölüme terkedilen yakınlarının serbest bırakılması için insan haklarıyla ilgilenen uluslararası kurumlara çağrıda bulundu.
İsrail'den görüş izni
Öte yandan İsrail yönetiminin, hapishanedeki yakınlarıyla görüşebilmesi için 65 Filistinliye izin verdiği bildirildi.
Gazze'deki Kızılhaç Sözcüsü Musadde Seyf, Reymun Hapishanesi'ndeki 40 Filistinli tutuklunun yakınlarına görüş izni verildiğini ifade ederek, "Hapishanedeki yakınlarıyla görüşmesi için 65 Filistinliye izin verildi. Bunlardan 11'ini on yaşını aşmamış çocuklar oluşturuyor" diye konuştu.
Seyf, görüş için izin verilen grubun, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) sınır kapısından geçiş yapacağını kaydetti.
İsrail, haziran ayında Batı Şeria'da 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından 4 ay aradan sonra geçen hafta ilk defa Filistinli ailelere hapishanedeki yakınlarını ziyaret izni vermişti.
Filistin Esirler Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 500'ü Gazze bölgesinden yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor. - Gazze
Son Dakika › Güncel › İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.