Gazze'de İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek gösterisi düzenlendi.
İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinlilerin aileleri, Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç binası önünde cezaevlerindeki yakınlarının serbest bırakılması talebiyle gösteri yaptı.
Eyleme katılan Filistinli tutuklu Husam ez-Zeanin'in annesi Feryal ez-Zeanin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün buraya uluslararası kurumlara, cezaevlerinde özellikle hastalar başta olmak üzere tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması için acil harekete geçme çağrısında bulunmak için geldik." dedi.
Zeanin, "Husam, tedavi olmak için Gazze'den ayrılıp Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerken tutuklandı ve 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Uluslararası insan hakları kuruluşlarından İsrail'in hastalara yönelik ihlallerine karşı duyarlı olmasını talep ediyoruz. Uluslararası toplumun da bu konuya müdahale etmesini istiyoruz." diye konuştu.
Filistin makamlarının verilerine göre, İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Son Dakika › Güncel › İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?