İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'in Gazze Saldırısı

İsrail\'in Gazze Saldırısı
17.11.2012 21:07

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Türkiye ile Mısır'ın "Hamas konusunda harekete geçmede yapıcı rol oynama yeteneğine" sahip olduğunu söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Türkiye ile Mısır'ın "Hamas konusunda harekete geçmede yapıcı rol oynama yeteneğine" sahip olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'ya, Asya'ya yapacağı ziyarette eşlik eden Rhodes, Air Force One uçağında basın mensuplarına Gazze'deki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Obama'nın Türkiye ve Mısır'daki liderlerle Gazze konusunda görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Rhodes, bu ülkelerin "Hamas konusunda hareket geçmede yapıcı rol oynama" ve saldırıların şiddetinin düşürülmesini teşvik etme yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

ABD yönetiminin Gazze'deki şiddetin tırmanmasından Hamas'ı sorumlu tuttuğunu ifade eden Rhodes, Beyaz Saray'ın İsrail'in kendini savunma hakkının bulunduğuna inandığını kaydetti.

İsraillilerin uyguladıkları askeri taktik ve operasyonlar konusunda karar verme hakkına sahip olduğuna işaret eden Rhodes, ABD'nin ve İsrail'in, Hamas'ın denetimindeki Gazze Şeridi'nden gelen roket ateşini durdurmak istediğini vurguladı.

Rhodes, Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Hamas'ın İsrail'e açtığı ateşi kesmesi koşuluyla, "gerilimin azaltılmasının tercih edildiği" konusunda hemfikir olduğunu kaydetti.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca/ AP

Yayıncı: Ogün Duru - AIR FORCE ONE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika


Advertisement