İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları
16.07.2014 14:56

İsrail ordusu Beersheva'ya Gazze'den 10 roket atıldığını açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze'den Beersheva'ya (Bi'r Seb'a) 10 roket atıldığını duyurdu.

İsrail ordu radyosunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Beersheva'ya öğle saatlerinde 10 roket atıldığı, bunlardan 6'sının "Demir Kubbe" füze savunma sistemleri tarafından imha edildiği belirtildi.

Açıklamada 4 roketin de açık alanlara düştüğü kaydedildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları yayımladığı yazılı açıklamada, başkent Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu birçok kente roket atıldığını duyurmuştu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlattığını duyurmuştu.

İsrail'in bu çerçevede Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar, 208 kişinin hayatını kaybettiği, bin 535 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Saldırılarda, hedef alınan binlerce evden 600'ünün de tamamen yıkıldığı kaydedilmişti. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika


Advertisement