İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Bilecik'te bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

18.07.2014 11:06

Bilecik'te, Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Şehitler Parkı'nda toplanan grup, İsrail aleyhine slogan attı.

Eylem sırasında gruptakiler, "Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık", "Kahrolsun İsrail", "işbirlikçi ABD" sloganları attı. Ardından parkta toplanan grup, dua etti.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Bilecik Şube Başkanı Sadık Savak, sahuru Gazze'nin bombardımanı altında buruk bir heyecanla yaptıklarını ancak yarın bombardımanın yine devam edeceğini ve hüzünlerinin olacağını vurguladı.

İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatını Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Görüş camiası olarak şiddetle kınadıklarını söyleyen Savak, şu ifadelere yer verdi:

"Biz biliyoruz ki şu anda Gazze'deki kardeşlerimiz büyük bir direniş içerisindeler ve şehadet şerbeti içmek için hepsi eminim ki mevzilerinde heyecanla bekliyorlar. Ortadoğu'nun şımarık İsrail'i her yıl ramazanı burnumuzdan getiriyor. Geçen yıl, önceki yıl ramazan ayına kasti olarak getirerek bütün Müslüman kardeşlerimize zulüm ediyor. Camia olarak bu şımarık İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Devlet mekanında bulunan büyüklerimizin kınamalarıyla yarın huzuru mahşerde bu kınamalar yeterli olacak mı? O yüzden rahat uyumalarını istemiyoruz. Bir an önce devlet büyüklerimizin İsrail'e ciddi yaptırımlar yapmasını istiyoruz. Büyükelçisinin biran önce Türkiye'mizden yollanmasını istiyoruz."

Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Bayram Meral de Başbakan ve hükümete seslenerek, "One minute" demenin zamanının bugün olduğunu belirterek, "Yarın İsrail büyükelçisini, başkonsolosluklarını ve İsrail'le ilişkisini kesmezse bu milletin vebali üzerlerinde olacak" dedi.

İsrail'in kınamadan ve "dur" demeden anlamadığını ancak yaptırımdan anladığını dile getiren Meral, "1,5 milyon Filistinli'nin yıllardır İsrail'in zulmünden ne çektiğini biliyoruz, buna dur demenin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement