İsrail: Suriye Rejimi Batı'yı Kandırıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail: Suriye Rejimi Batı'yı Kandırıyor

27.12.2024 12:17

Dışişleri Bakanı Saar, Suriye'nin yeni yönetimini aşırılıkçı olarak nitelendirerek Batı'nın kandırıldığını öne sürdü.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Baas rejiminin devrilmesinin ardından Suriye'deki yeni yönetimin "Batı'yı kandırdığını" ileri sürdü.

Jerusalem Post gazetesine konuşan Saar, Suriye'deki yeni yönetime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ahmed Şara liderliğindeki yönetimi "aşırılıkçı" şeklinde suçlayan Saar, yeni yönetimden şüphe duyduklarını ve bunun için "sebepler olduğunu" öne sürdü.

"Batı'nın kandırıldığını biliyoruz." ifadelerini kullanan Saar, birçok ülke yetkilisinin Suriye'deki yönetimle görüşmek için Şam'a gittiğine işaret etti.

Diğer devletlerin İsrail'e, Şam ile ilişki kurmayı önerip önermediği şeklindeki soruyu da cevaplayan Saar, "Bunun (İsrailli yetkililerin Şam'ı ziyaret ettiğini) olduğunu görmek isteyenler var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail: Suriye Rejimi Batı'yı Kandırıyor - Son Dakika


Advertisement