İSTANBUL-29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU BİRİNCİLERİNE TAM ALTIN VERİLDİ - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL-29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU BİRİNCİLERİNE TAM ALTIN VERİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu düzenledi.

29.10.2022 14:43  Güncelleme: 14:56

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu düzenledi. 6 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen koşuya, 2 bin kişi katıldı. Yaşlara göre 3 farklı kategoride düzenlenen koşunun birincilerine tam altın, 2'ncilerine yarım altın, üçüncülerine ise çeyrek altın hediye edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Gaziosmanpaşa'da 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu düzenlendi. Sedat Balkanlı Spor Parkı önünden başlayan koşuyu; 6-11 yaşındakiler bin metre, 12-15 yaşındakiler 2 bin metre, 16 yaş ve üstü ise 6 bin metreyle tamamladı. Programa katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da koşuya katılanlarla bayram heyecanını paylaşarak, 'Aslında hepiniz bu koşumuza katılmakla ödülü hak ediyorsunuz. Emin olun hepinizin buraya katılması; Cumhuriyet Bayramımız, spor, gençlik ve gelecek adına anlamlıydı' dedi.

'TÜRK MİLLETİ CEFAKARDIR'

Başkan Hasan Tahsin Usta, 'İlçemizde kültür ve sanat kadar spora da önem veriyoruz. Bu sayede her yaşta kişiyi bu tür etkinliklerde birleştiriyoruz. Bugün İstanbul'un 39 ilçesinden gelenler vardı. Bu güzel atmosferi yaşadılar, bizler de onlarla mutlu olduk. Cumhuriyet Bayramımızı tüm ulus olarak tebrik ediyorum. Türk milleti; cefakardır, fedakardır, onurlu bir millettir. Gerektiğinde oturur, gerektiğinde çalışır, gerektiğinde ise koşar. 99'uncu yıl dönümümüzü de koşarak kutladık' açıklaması yaptı.

'UMARIM 100'ÜNCÜ YILINDA DA BURADA OLURUZ'

16 yaş ve üzeri kategoride 1'inci olan milli sporcu Murat Emektar, 'Çok mutluyum. Çünkü uzun bir sakatlık dönemi geçirdim. O dönemimden sonraki ilk yarışım ve ilk şampiyonluğum bu oldu. Parkur hakkında bilgi vermek gerekirse geçen sene yine burada aynı zamanda şampiyon olmuştum. Onun da motivasyonu vardı bende. Bildiğim bir parkurdu. Aslında rakiplerim de zorluydu. Benim için önemli olduğu için hiç pes etmedim. Son çizgiye kadar savaştım ve birinci oldum. Bu yüzden mutluyum. Özellikle tüm Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Umarım Gaziosmanpaşa, 100'üncü yılda da burada aynı organizasyonu devam ettirir. ve biz daha iyi hazırlanıp bu parkurda yarışma şansı yakalarız' şeklinde konuştu.

Kadınlarda birinci olan Özlem Kaya ise '29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99'uncu yılını kutluyorum. Yüzüncü yılında da en hayırlı şekilde görüşmek dileğiyle. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Organizasyonu düzenleyenlere ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum' dedi.

'İKİZLERDEN BİRİ 1'İNCİ, DİĞERİ İSE 2'NCİ OLDU'

14 yaşındaki Ömer Hamza Yalçın koşuya, ikizi olan Muhammet ile katıldı. Koşuda Ömer birinci olurken Muhammet de ikinci oldu. Geçen yıl da yine aynı koşuya katılarak 1'inci olduğunu belirten Ömer Hamza Yalçın, İkizimle çok güzel yarıştık. Çok güzel bir yarış oldu. Beni koşu alanında yetiştiren hocalarıma da teşekkür ederim? dedi.

Muhammet Yalçın ise 'Geçen yıl ben de katılmıştım. Yine kardeşim birinci ben de ikinci olmuştum. Yarışta herkes çok iyiydi. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun' şeklinde konuştu.

'TORUNLARIMIN BİRİNCİ OLMASINI BEKLİYORUM'

Koşuya katılan torunlarını izlemek ve bayramı kutlamak için alanda bulunan 71 yaşındaki Mehmet Cesur şu şekilde konuştu:

'En büyük bayram bu. Çocuklarımızın burada rekor kırmasını bekliyoruz. Bu mutlu günü bize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok teşekkür ediyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene. Ben de eski maratoncuyum. Ama sağlık sorunlarım olduğu için bugünkü koşuya katılamıyorum. Bu yüzden torunlarımdan birincilik bekliyorum.?

İSTANBUL-29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU BİRİNCİLERİNE TAM ALTIN VERİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL-29 EKİM CUMHURİYET KOŞUSU BİRİNCİLERİNE TAM ALTIN VERİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement